Totaal aantal pageviews

zondag 17 mei 2015

Liberty

Nee het gaat niet over vrijheid. Hoewel daar in deze maand wel het een en ander over te zeggen zou zijn. En niet alleen in deze maand, maar eigenlijk in alle maanden van het jaar. In alle landen van de wereld.
Nee, het gaat over Liberty's, mijn favoriete winkel in Londen.
Ik schreef er al eens eerder over, naar aanleiding van een documentaireserie die toen werd uitgezonden over het warenhuis.
Ha ik heb echt opgelet of ik een van de hoofdpersonen uit die serie zag, maar dat was helaas niet het geval. Ik zweer het, ik zou gevraagd hebben of ik met hem of haar op de foto mocht.
(Dat heb ik nog maar een keer eerder bij een beroemd iemand gevraagd. En dat was dan nog alleen omdat mijn vriendin die wist dat ik fan was, me zowat tegen haar aan duwde en ik eigenlijk niet anders kon).
Maar ik dwaal af. Ik zag die bijzondere mensen, met hun liefde voor de zaak, dus niet. Maar ik zag wel:

Zo'n detail in het naar boenwas ruikende oude, houten trappenhuis. En natuurlijk zag ik bloemen, heel veel bloemen. Op stoffen bijvoorbeeldGarden Wonderland was de naam van een serie stoffen. En een Garden Wonderland it was!!
Zo'n hele verdieping vol met de prachtigste stoffen en draadjes en borduurpakketten en garens en ideeën...
Mijn man is er maar bij gaan zitten, die zag in dat hij mij beter even kon laten rondstruinen. Maar hij maakte zelf ook veel foto's hoor daar. 
De meubelafdeling vonden we allebei leuk. Op de modeafdeling volstond ik met een rondje lopen en een paar hoedjes passen. De kinderafdeling kon uiteraard wel weer rekenen op mijn volledige aandacht. 


Helaas, toen ik de prijzen zag, bleef het ook daar bij kijken. Dit jurkje had ik Anna graag gegund, maar ja meer dan een lapje stof is het nou ook weer niet. Dus daar had ik geen negentig pond voor over. (1 pond was op dat moment 1,38, hahaha). Beetje jammer dat wel!


6 opmerkingen:

Mirjam zei

Hoi Bettie,
Ja negentig pond gaat echt wel heel ver, maar o jee wat een lieve stofjes allemaal...
Ik zou toch direct op zoek gaan naar zo'n stofje om zelf een jurkje in elkaar te zetten, en niet alleen voor zo'n klein moppie als Anna, maar ook nog voor mezelf... Ik vind ze echt prachtig die stofjes... Ik denk dat ik toch nog maar eens een weekendje naar Londen wil...
Fijne zondag, geniet ervan...
Liefs,
Mirjam

Ingrid Orens zei

Hoi Bettie ! Aha, jouw favoriete winkel in Londen is dus dezelfde als de mijne ;-) (alhoewel, Fortnum & Mason komt bij mij op een gedeelde eerste plaats met Liberty's).
Zalige winkel hé, alleen het gebouw al !!
Maar de prijzen... zucht... vorige keer zag ik bundeltjes met kleine lapjes stof.. wat hier in een stoffenwinkel als "overschotjes" wordt verkocht voor een prikje... als ik me goed herinner, waren de "overschotjes" bij Liberty om en bij de 35 pond per bundeltje (en het was een dún bundeltje...) Niet bepaald een prikje hé hihi...

Happy Earl Grey zei

Het is ook een van mijn favorieten in London. Maar er zijn er meer, dit soort winkels hebben wij niet in ons land en ik kan er daardoor dubbel van genieten als ik in London ben.
Groetjes El

Onliemie zei

Leuk die stofjes... misschien kan je zelf zo'n jurkje maken uit een gelijkend stofje... vind je vast wel in het stoffenmarktrijke Nederland? En ik weet wel zeker voor een prikje! :-)

Unknown zei

Ooooo, de stoffenhemel! Kwijl... Ik wil daar ook naartoe!!

Jolande zei

Ik ben er gisteren nog langs gelopen :-)