Totaal aantal pageviews

zondag 31 mei 2015

Portret

Kijk, dit is Martine.
Ze maakte dit portret zelf  tijdens haar opleiding tot portretschilder en ik vind het hartstikke mooi.
Ik ging gisteren kijken bij haar eindexamenexpositie. Zulke dingen vind ik altijd leuk, dus toen Martine me uitnodigde voor deze gebeurtenis, ging ik.
Martine blogde vroeger, in mijn begintijd. Ik geloof dat ze dat nu niet meer doet, maar in ieder geval ken ik haar door het bloggen. We hebben elkaar één keer ontmoet, hier bij mij thuis, maar dat is ook al weer jaren geleden.
En nu zien we af en toe iets van elkaars leven op Facebook.
Er hing op deze expositie ook werk van collegaleerlingen, echt mooi werk. Dat moet wel een goede opleiding zijn lijkt me: De Portretschool Amsterdam olv. Liesbeth van Keulen

Zo ziet Martine er in het echt uit. En ik heb een beetje de pest in want het schilderij rechts achter haar vond ik erg leuk, maar ik kan het niet goed laten zien vanwege de schittering op het glas. Echt irritant, maar ja niks aan te doen.

Jaren geleden won ik bij een soort puzzel op Martines blog, een klein schilderijtje van haar, voorstellende een kopje gevuld met Engelse drop. Het heeft jaren in mijn gang gehangen, ik vond het zo'n leuk dingetje. Dat was geen portret natuurlijk, maar ik kon nu wel heel goed zien wat een enorme groei Martine heeft doorgemaakt.
En zo hadden we een leuke middag. Want ook de buurt waar de expositie was, nl rond het Wilhelmina Gasthuis leek ons de moeite waard om eens te verkennen. Dat doen we een andere keer.

7 opmerkingen:

Mirjam zei

Wat een mooi zelfportret heeft Martine gemaakt. En wat leuk lijkt me dat zo'n eindexamenexpositie. Geweldig dat je er naar toe bent gegaan daar je haar nog kende van het bloggen. Stel je voor dat ze heel beroemd gaat worden, dan heb jij nog een mooi miniatuurtje uit haar begintijd... Hartstikke leuk toch...
Fijne zondag,
Liefs,
Mirjam

KnutzEls zei

Was ook van plan te gaan. Helaas, een crematie kwam er tussen. Mooi portret heeft Martine gemaakt.

KnutzEls zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Wieneke zei

Wat enig om over Martine te lezen. Ik ken haar natuurlijk ook van het bloggen en ik vind het nog altijd jammer dat ze ermee gestopt is. Inderdaad een geweldige groei heeft zij gemaakt. Ik weet nog wel, dat ze toen voorzichtig en wat onzeker begon met schilderen. Dat is ook alweer jaren geleden. En dan dit resultaat. Petje af.

Happy Earl Grey zei

Wat mooi om zo al jaren een band te hebben. Bijzonder om elkaar zo te ontmoeten. Er is zoveel negatiefs over Sociaal Media, dat je bijna zou vergeten dat het zoveel positieve kanten heeft.
Fijne zondag
groet El

Marloeskreatief zei

Heerlijk als je zo kan schilderen ,

Thérèse zei

Hoi Bettie, was inderdaad mooi om het werk van Martine te zien en haar persoonlijk en tegelijkertijd jou ook weer eens te ontmoeten. Ik schrijf niet te veel want zelf heb ik er ook een blog over gemaakt.