Totaal aantal pageviews

zondag 29 april 2018

Street-Art

Al vaker heb ik hier street-art laten zien. Ik weet dat er mensen zijn die zich er aan ergeren hoor, en ik hou er ook niet van als objecten bespoten zijn die niet bespoten zouden moeten zijn.
Maar in het algemeen kijk ik er met plezier naar en vind ik het ook echt een kunstvorm.

Kijk hier nou eens naar. Wat een prachtig schilderij. Zomaar gemaakt op een muur. In dit geval op het NDSM-terrein in Amsterdam Noord.
Dat is toch prachtig... Ik vind het kunst en afgezien daarvan, vind ik het ook kunsTIG. Want het zal toch echt knap lastig zijn om zoiets op een muur te krijgen. Die stenen maken het lastig denk ik.

We waren daar op dat terrein omdat we een theatervoorstelling gingen bezoeken in een pop-up theater. Maar we waren er veel te vroeg en hadden ruim een uur de tijd om eens goed alle muurschilderingen te bekijken. In dit geval vond ik wachten niet erg. Helemaal niet.
Dit is de plek waar het portret van burgemeester van der Laan nog steeds te zien is. En het portret van Anne Frank. Die portretten liet ik al eens eerder zien, hier en hier.

Deze zag je nog niet bij mij. En de volgende ook niet. Die volgende had ik ook op Instagram gezet en dat werd blijkbaar opgepikt door de kunstenaar, die een reactie gaf. Zo leuk vind ik dat.
Hij bedankte mij voor het plaatsen, maar eigenlijk had ik hem moeten bedanken natuurlijk.@aldamstreetart

Ja in een uur tijd, kan een mens heel wat foto's maken. Dat deed ik ook, maar om ze allemaal te laten zien, dat ga ik natuurlijk niet doen. Dus hier is de laatste:

Er zou trouwens op dit terrein een Street-Art museum komen, in de Lasloods. Het grootste museum op dit gebied ter wereld.
Dat zou deze zomer worden geopend, maar de opening is een jaar uitgesteld omdat de verbouwing ingrijpender bleek dan verwacht.

Over die voorstelling, de reden dat we daar waren, vertel ik morgen wat.

13 opmerkingen:

Sjoerd zei

Beter dit dan al dat geklieder overal... Ik heb er ook diverse op mijn site staan. Sommige zijn echt mooi om te zien. Murals noemen ze deze ook wel.

sjannesblog.com zei

Een grote diversiteit aan kunstwerken. Ik vind het meestal indrukwekkend, ook omdat het werk vaak zo groot is. Knap en mooi.

A3 zei

Dit vind ik ook kunst en kan ik zeer waarderen. Zo'n speciaal museum lijkt me ook wel wat al is het een beetje in tegenstelling tot wat Street art eigenlijk is.

Jolande zei

Erg mooi allemaal, vooral dat duiveltje met de kattenpostersvind ik heel erg leuk.

KnutzEls zei

Vind ik ook echt kunst. Hier in de stad zijn er ook een aantal. Jammer dat ik soms geen gelegenheid heb een foto te maken.

Marthy zei

Ook ik vind het schitterend en heb daar op het terrein al het een en ander gefotografeerd.

Ferrara zei

Er is een groot verschil tussen deze kunst en de vandalen die menen alles met hun spuitbussen onder te moeten kladderen. Een ritje in de trein en je weet hoe het niet moet.

Emie zei

Ik schreef mijn reactie op het tablet dat op de wijnboer's naam staat...maar dat had je misschien al begrepen.

Bertiebo zei

Ja zeker Emie

Kitty zei

Ik vind de muursalamander het leukst, maar ze zijn allemaal gaaf hoor!

In de weer zei

Schitterend vind ik het, hoop zo dat het museum er komt.

Els04 zei

ik hou er van!

Gouden Bergen zei

Hoi Bertiebo,

ik noem streetart: Straatschrijfsels.
En ik vind het net als jij heel intrigerend.
Niet zomaar een krabbel zetten puur en alleen om het verstoren maar: echt mooie dingen.
Meestal teksten ook.

Dat NDSM eiland is geweldig!
Ik moet er gauw weer eens naar toe...

Ben benieuwd naar de voorstelling!

Groetjes van Dasja