Totaal aantal pageviews

dinsdag 19 augustus 2014

Ah... Zeeland!!!

Ah... Zeeland!!! Of hoe een paar daagjes Zeeland een complete vakantie kunnen zijn.
Dat zat zo. Onze kleindochter was met haar ouders op vakantie in Groede. Zeeuws-Vlaanderen.
In een huisje waar wij ook al menig keer hebben gelogeerd.
'Kom ook een paar dagen' zeiden ze. 'Je kunt er wel bij hoor'.
Maar dat vonden we geen goed plan, want zo groot is dat huisje nou ook weer niet.
Tja en aangezien oudste zoon met zijn vriendin én onze tent weg was, moesten wij dus wel in een B&B. Dat was nog maar de tweede keer in mijn leven, maar ik vind het superleuk. Ik wilde dat ik ruimte genoeg had om zelf een B&B te beginnen.
Echtgenoot vond er eentje midden op de markt in Groede en we boekten voor twee nachtjes. Zo leuk. De eigenaresse vertelde dat het eerst een postkantoor was geweest en daarna een winkel van Sinkel en toen hadden zij het gekocht en helemaal verbouwd en opgeknapt. Ik vond het super daar, met een goed bed & een nice breakfast, natuurlijk met een bolus en een Groese Paptaart.


We vertrokken vroeg, op dinsdagmorgen en reden in de stromende regen naar Zeeland, waar we om een uur of twaalf aankwamen. Het bleef regenen en we besloten met z'n allen naar Sluis te gaan.  Daar was een nachtmarkt.
Avondmarkten, nachtmarkten, rommelmarkten, boerenmarkten, weekmarkten... Het stikt ervan in Zeeland. Maar deze nachtmarkt was 's middags al zo druk dat we er geen zin in hadden en doorreden naar Brugge.
Wat is dat toch altijd een geweldig mooie stad. Oud en mooi en met een hoop leuke winkels. Niet dat we daaraan toekwamen hoor,  aan winkelen. We liepen gewoon lekker wat te slenteren, met Anna op de rug van haar moeder.


In de zon, want die scheen volop.
Daarna reden we naar Philippine voor een mosselmaaltijd. Ik schreef al eerder over Philippine, dat kleine stadje met maar liefst acht (8!) mosselrestaurants. Hoe zou Anna mosselen vinden? Haar vader houdt er niet van, haar moeder wel.


Maar we hoefden ons geen zorgen te maken,  het zit blijkbaar in haar genen van onze kant, Anna vond het heerlijk.
Teruggekeerd in Groede, ging Anna slapen en besloten wij nog een kopje koffie te drinken in het leukste straatje van Groede.
'U komt voor de voorstelling?', vroeg de dame die ons bediende. 'Nee, maar welke voorstelling is het?'
Om kort te gaan, Adrie Oosterling trad op in zijn eigen theater De Twee Duiven en het zou om negen uur beginnen en dat was over tien minuten en we konden er nog net bij.
We hadden hem al eerder gezien en het was wederom zeer geslaagd.
De volgende ochtend gingen we eerst naar het strand van Groede en daarna naar Middelburg. Waar Anna zich ook goed amuseerde in de Drukkerij (een fijne boekhandel). Onze stoere Anna, niet bang voor beren en/of krokodillen!'s Avonds kookte Frits en pasten wij op, zodat dochter en schoonzoon nog even naar het strand konden.
De volgende morgen gingen we eerst naar een kringloop in Oostburg en daarna lekker lopen op het strand van Cadzand.
Het beste strand dat er bestaat. Haaientanden zoeken natuurlijk en weer (!) niet vinden. En schelpjes zoeken.
Stralend weer!

Toen we daarna zouden gaan fietsen met Anna en de kinderen, bleek het in Groede al die tijd  geregend te hebben, zelfs geonweerd. Nou dat strand was misschien tien kilometer verwijderd van Groede. Heel raar.
Tijdens het fietsen en een bezoekje aan theetuin de Morelleput bleef het mooi!


En toen zat het er weer op en gingen we (via een van mijn Zeeuwse vriendinnen aan d'n overkant) huiswaarts.
Zoveel gedaan, twee nachten en drie dagen. Het leek wel een week en het was heerlijk!

Toevallig laat mijn andere Zeeuwse vriendin die in Groede woont, deze week een paar prachtige foto's van Groede zien. Op haar blog: klik.

7 opmerkingen:

Ingrid Orens zei

Dat moet een fijn familie-uistapje geweest zijn !!

Marloeskreatief zei

Gezellig allemaal zeeland is mooi en een liefie die kleindochter

Wieneke zei

Ja, dat ken ik. Twee of drie dagen kunnen wel een week lijken. Goeie B&B's zijn veel leuker dan hotels. Dat programma op televisie heeft een enorme boost gegeven aan het B&B wezen. Prima!

Chantal zei

Dat ziet er HEERLIJK en gezellig uit

Katrien zei

Dat is genieten!

Marga zei

Bettie, wat een leuke foto van jullie twee met Anna, wij hebben ook zo'n foto met Eleanor (die al 4 wordt volgende week!) En mossels in Philippine, weet je nog dat we daar werkten? En zoveel fooi kregen, vooral van de Belgische klanten!

Ineke Jonker zei

Och wat klinkt dit als heerlijke mini vakantie. Wat verlang ik naar weekend Zeeland om dat toch nog in de zee te zwemmen met hoog water.