Totaal aantal pageviews

vrijdag 3 november 2017

Op zoek naar Hudson's Bay

Al een paar weken geleden weer,  hadden we een afspraak in Amsterdam.
En als we daar dan toch zijn, wil ik behalve die afspraak ook nog iets anders doen. Zodat het reisje dubbel nuttig en plezierig is.
Ons idee was de 'opvolger' van V&D eens te gaan bekijken.
Onze afspraak was in de Brakke Grond, Nes.
En tot onze grote verbazing  bleek daar, bijna er tegenover, de nieuwe winkel te zitten. Ik was echt heel verbaasd, want ik was er van overtuigd dat het in het oude pand van V&D zou zijn, eind Kalverstraat. Niet dus.
Maar het kwam mooi uit. We gingen eerst naar de Brakke Grond en zouden dan meteen daarna de winkel gaan zien.
Was-ie dicht!!!! Op dinsdagmiddag!!!
'Er is een besloten feest, mevrouw, meneer', zei een beveiliger. 'U kunt wel in de herenafdeling'.
De herenafdeling was nou niet een afdeling waar ik naar uitkeek. Dus met de pest in, vertrokken we. Zo achterlijk, een nieuwe winkel en dan gesloten op dinsdag. Ik foeterde nog een beetje na, maar knapte al snel weer op.
Want hee, de zon scheen en het totaal vernieuwde Rokin lag er zo prachtig bij. Echt een genoegen om daar te lopen. We gingen trouwens eerst nog even kijken wat er dan wel in het oude V&D-pand kwam, maar dat werd niet duidelijk. Er werd hard gewerkt, dat wel.
Terug naar het Rokin.

Het heeft een poosje geduurd, maar dan heb je ook wat hoor.
Als nou die metrohalte eenmaal geopend is, ziet het er fantastisch uit. Mooie winkels. Scheltema, (wow), Betsy Palmer (al zijn die schoenen alleen om naar te kijken hoor).  En dan is er ook nog het Allard Pierson-museum. Daar was ik heel lang geleden eens geweest, zo lang dat ik me er niets van herinnerde. Dus nu maar weer eens.

Toch bleef ik nieuwsgierig naar de nieuwe winkel. Dus wat later, toen we weer in Amsterdam waren, gingen we nog een keer kijken.


Wat ik er van vond? Ik vond alles er erg mooi uitzien. Echt heel erg verzorgd en netjes.
Ik heb een paar ikeer iets gevraagd aan de mensen die er werkten en ik werd bijzonder vriendelijk en beleefd te woord gestaan. Echt opvallend!!! Er zijn duidelijk instructies gegeven.
Er is ook nog een kinderafdeling, een grote denk ik. Maar die was nog niet open. Daar ben ik nog wel benieuwd naar. Dus moet ik nog een keer terug.

Toch, als winkel gaat Hudsons's Bay, voor mij, niet heel veel toevoegen. Gewoon een extra warenhuis. Een beetje Bijenkorfachtig, zoals de Bijenkorf vroeger was.
(Want tegenwoordig heeft de Bijenkorf voor mij echt afgedaan, die in Amsterdam in ieder geval).
Zeker geen opvolger van V&D. Maar best aardig om af en toe eens rond te kijken als je toevallig in de buurt bent.

En dan was er nog iets, namelijk een restaurant op de bovenste verdieping. Dat leek me erg aantrekkelijk. Ik heb niet naar prijzen geïnformeerd, maar ik denk duur. Wel erg mooi!
Met een uitzicht, dat niet echt mooi lijkt op deze foto, maar toch wel leuk was. Ik zie nu trouwens pas dat er iets aan de hand was met mijn fototoestel. Ging niet helemaal open zo te zien.
9 opmerkingen:

Anita Willems zei

Ik zou ook lopen foeteren op zo'n winkel die een besloten feest houdt! Een warenhuis dat een besloten feest houdt?? Van welke planeet komen ze? Als passerende klant ben je dan toch meteen beledigd, want overduidelijk behoor jij dan niet tot de klantenkring van het warenhuis!
De V&D was wel een fenomeen hoor. Het is altijd een onbestemd warenhuis geweest, maar toch lijkt het of ze wel een trouwe schare kopers hadden. Ik mis de V&D nog wel hoor. Voor knutselspullen of goeie panty's e.d. En waar halen de mannen nu nog een overhemd?

Nicole Orriëns zei

Dank voor de review! Ik ben best heel benieuwd naar Hudson Bay. Maar er is er hier geen in de buurt. Vraagje: waarom heeft de Bijenkorf voor je afgedaan?

Onlie Mie zei

Wat de winkelketens betreft, ben ik als Belgische niet echt op de hoogte. Die jij vernoemt, zijn hier in België niet. Toch niet in de steden waar ik wel eens winkel.
Maar wat zeg je daar? Je fototoestel ging niet helemaal open? Oeps... dat het daar aan zou liggen, zie ik (nog?) niet. Ik heb nog heel veel te leren blijkbaar. Bovendien valt het best mee, die "viewfoto" vanuit het restaurant. Voor een leek als ik in ieder geval toch!

Emie zei

Wat een verademing dat jij nog gewoon V&D schrijft en niet De V&D (sorry Anita Willems)

schrijfselsvanmij zei

Wij waren afgelopen week in Maastricht en hebben toen ook Hudson’s Bay bezocht. Tja, wat zal ik zeggen: schoon, overzichtelijk en inderdaad heel vriendelijk personeel. Maar persoonlijk hou ik meer van gewone kleine winkels

Sjoerd zei

Ik vind Hudson's Bay in Maastricht echt niet gezellig. Het personeel doet overdreven vriendelijk, en dat vind ik dan storend. Mijn winkel wordt het niet.

Jeanne Hinke zei

Ook voor mij heeft de Bijenkorf afgedaan, terwijl het vroeger mijn favoriete winkel was. De Hudson Bay vond ik ook erg duur en echt iets leuks kon ik niet ontdekken. Ik zal er niet vaak komen.

Mirjam zei

Dicht op dinsdagmiddag vind ik inderdaad ook belachelijk, maar ja, wat doe je er aan...
Ik was altijd heel blij met de V&D in Haarlem, een heerlijke gezellige winkel waar ik al sinds mijn jeugd kwam. En daar hadden ze het ook altijd op de bovenste verdieping, het restaurant, met de gewone V&D prijzen, oftewel de La Place prijzen. Heel leuk om daar zo over Haarlem uit te kijken. Ik vind het nog steeds jammer dat V&D er niet meer is...
Fijn weekend,
liefs,
Mirjam

Marthy Berends zei

Dat warenhuis interesseert me niet, daar heb ik niets mee. Maar dat beeld daar, dat vind ik zo mooi. Daar wil ik nog eens met mijn neus bovenop staan.