Totaal aantal pageviews

maandag 17 oktober 2011

Blufscrabble

In het tijdschrift Onze Taal, lees ik over Blufscrabble. Dat is te herkennen aan redeneringen als: 'Ja hoor, radipus bestaat echt! Het is een soort inktvis. Hij kwam in het Middellandse Zeegebied plotseling veel voor na Hiroshima. Z'n verschijning zal wel te maken hebben gehad met mutaties, maar er is nooit veel onderzoek naar gedaan en er werd geen ruchtbaarheid aan gegeven. Na dertien maanden verdween de radipus vanzelf weer. Zorgelijke gedachte wel, hè?'
De regels voor Blufscrabble zijn het zelfde, maar in iedere beurt moet minstens één woord worden gelegd dat nog niet in het woordenboek staat. En je moet een betekenisomschrijving geven die door je medespelers in meerderheid wordt goedgekeurd. De theorie moet dus overtuigend zijn.
Hoe leuk is dat! Het kan helaas niet met Wordfeud. Mijn vriendin met wie ik in het echt scrabble, op een bord dus, speelt altijd al zo. Alleen keurde ik dan altijd haar woorden af. Maar nu gaan we toch eens zo'n potje doen, denk ik!


Misschien leuk als jullie vast een paar blufscrabblewoorden verzinnen?

En nog even over Onze Taal. Ik zit echt te huilen van het lachen om Ruggespraak op de achterkant van het blad. Een rubriek waarin taalfouten worden gesignaleerd. Bijv.: Vitessecoach John van de Brom kan zaterdag tegen FC Utrecht beschikken over de Braziliaanse tweeling Alex (19 jaar) en Anderson (21 jaar). Metro

2 opmerkingen:

KnutzEls zei

Dat zal een zware en lange bevalling geweest zijn!
En gelukkig maar dat Wordfeud geen bluf toestaat.

Marga zei

geweldig, die tweeling!! En ik ga blufscrabble ook eens voorstellen aan Jopie, de vriendin waar ik regelmatig mee scrabble! (op een bord dus, kan niet woedfeuden!)