Totaal aantal pageviews

maandag 17 oktober 2011

Musea


Het is gek, ik kom graag in een museum, echt waar. Maar die hele grote musea, die kunnen mij niet bekoren. Ik mis dan het overzicht, denk voortdurend dat ik iets niet gezien heb en dat is dan ook zo. Het Louvre bijv. en nu ook het Prado in Madrid. Je kunt er verdwalen, dat is het. Niet dat ik bang ben om er te verdwalen, je komt er heus wel uit, maar ik heb overzicht nodig. De foto die je hier ziet is (stiekem) gemaakt door Frits. Niet in het Prado, maar in het Reina Sofia, een iets kleiner, maar toch nog te groot museum.Wel een heel mooi gebouw overigens. Het was eerst een ziekenhuis. 'Guernica' van Picasso zie je op de foto en dáár kwamen al die mensen voor. Natuurlijk zijn wij ook gaan kijken, maar onder de indruk was ik niet. Er was echter één museum in Madrid dat ik geweldig vond. Niet te groot, niet te klein en met een fantastische kunstverzameling. Dat was het Museo Thijssen - Bornemisza. Je kunt er ook een virtuele tour doen. Hier, klik.

2 opmerkingen:

bart zei

Dan moet je naar het mueum van het tapijt van bayeux gaan. Een lang tapijt waar je tegen de richting van de klok in langs wordt gestuurd. Het is een chronologisch verhaal, je kunt één kant op en maar naar één kant kijken...

Agnes zei

Bart wees me erop dat ik ook niet goed tegen een groot museum kan. Buiten het feit dat ik hem kwijt raak en we dingen moeten onthouden om elkaar later nog eens op te wijzen en ik heel veel zalen terug loop om hem te zoeken, vind ik het fijn als het overzichtelijk is. Dan zie ik alles wat ik wil zien en mis ik niets. Zoals het Mauritshuis! En dan een audiotour nemen en precies tegelijk bij elk schilderij op de play-knop drukken. :)