Totaal aantal pageviews

donderdag 19 december 2013

IJhallen, rommelmarkt


Koud was het vorige week in de IJhallen, koud maar leuk. We waren tamelijk vroeg, maar het was toch al best druk op sommige plaatsen. Voor Anna hadden we deze keer niets gevonden. Leuke dingen genoeg, maar net niet de juiste maat.
Toch kwam ik goed geslaagd thuis. Met een leuk kleurig sjaaltje, twee glazen kandelaars, twee  legpuzzels (jaren vijftig) en drie oude meisjesboeken. Het sjaaltje stonk een beetje, niet vies, maar naar een parfum. En na drie keer wassen rook ik het nog steeds. Vind ik niet lekker, iemands parfum op mijn sjaaltje, dus ik stond al op het punt om het weg te doen (1 euro). Toen heb ik het eerst nog een nachtje laten weken in water met een scheut schoonmaakazijn en daarna weer gewassen. Et voila: de lucht is er af en schoner kan zo'n sjaaltje bijna niet zijn.
Ja en dan had ik ook nog dat pakje helemaal achteraan. Wacht, ik laat het even van dichtbij zien.

Het is een punnikapparaat. Ik vond het zo'n grappig ding. Niet dat ik ooit punnik. Ik heb wel zo'n punnikpaddenstoel, maar ik vergeet altijd hoe je op moet zetten. Dit is nog iets ingewikkelder, maar er zit een duidelijke gebruiksaanwijzing bij. Proberen kan altijd toch? 'Wat ga je dan met dat punniktouw doen?' vroeg dochter. 'Nou naar alle waarschijnlijkheid helemaal niks!' maar het is gewoon een superleuk apparaat.  


5 opmerkingen:

Zaanse Zolder zei

Ik zou zelfs al gevallen zijn voor het doosje van het punnik apparaat :-)
Van dat soort boekjes heb ik er ook aardig wat, omdat ik de kleuren en tekeningen zo mooi vind.

Marga zei

hoe huishoudelijk: weken in water met....ik moet er van glimlachen! En zo'n punnikding, ik moet er ook nog ergens een hebben!

Marga zei

maar zonder doosje, hoe jammer!

Anoniem zei

Hallo. Ik heb precies zo'n punnikapparaat, maar helaas zonder gebruiksaanwijzing. Kun je mij vertellen hoe ik moet opzetten? Hartelijk bedankt!

Kobe

Bertiebo zei

Hoi Anoniem,
Als je mij je adres mailt, zal ik de gebruiksaanwijzing opsturen.
bettievdgriend@hotmail.com