Smoelentrekkers... Wel eens van gehoord?
Het zijn zuurtjes die zo zuur zijn dat je smoel er van vertrekt
Zure krengen, onder die naam kende ik ze vroeger. Ik dacht dat het echt een streekprodukt met een dialectnaam was, maar net zei iemand van buiten Zeeland me dat het niet zo is.
Ik houd van streekprodukten, wil ook altijd graag proeven. De Zeeuwse bolus en de Zeeuwse babbelaar voorop natuurlijk. En dan heb je nog de Haagse hopjes, de Dordtse schapekopjes, de Gentse duimen (net pas ontdekt en zooooo lekker), de Friese oranjekoek, de Bossche bol, de..., de...
en verder wil me nu niets meer te binnen schieten. Jullie wel?
Hoornse broeder :-D
BeantwoordenVerwijderenJa hoe kon ik die nou vergeten en koeietaai
BeantwoordenVerwijderenArnhemse meisjes en Deventer koek ;)!
BeantwoordenVerwijderenHet enige wat me te binnen schiet is .......mijn lijn!!!!
BeantwoordenVerwijderenRotterdamse Maasstroompjes en Vlaardingse ijzerkoekjes. Allebei erg lekker, maar ja die lijn...... ;-)
BeantwoordenVerwijderenEn wat zou je denken van ITALIAANSE bollen (die hebben ze vast ook in GROEDE, want volgens mij blijf je daar hangen en is Italie nog zoooo ver..positieve Mien
BeantwoordenVerwijderenNee we zijn nu echt onderweg, Mien. Positieve Mien kan ik pas zeggen als je drie dingen hebt genoemd natuurlijk.
BeantwoordenVerwijderende franse éclaire :)
BeantwoordenVerwijderen