Totaal aantal pageviews

dinsdag 13 september 2016

Vuurtoren

Vuurtorens... ik houd er van. En helemaal als de vuurtoren zich bevindt aan de ZeeuwsVlaamse kust, natuurlijk.
Het lijkt mij bijvoorbeeld leuk om eens in een vakantie allerlei (Nederlandse) vuurtorens te bezoeken, ze allemaal te zien en te fotograferen. 
Maar die gedachte is niet origineel. Gisteren was ik op een rommelmarkt en daar lag voor mijn neus een boek met alle Nederlandse vuurtorens erin. Heb het niet gekocht.

                          Afbeeldingsresultaat voor Bek Nederlandse vuurtorens
Maar goed, de bovenste foto: dit is de vuurtoren van Breskens. Een oudje al, klik
Ik had hem natuurlijk al heel vaak gezien, maar ik was er nog nooit in geweest. Wist niet eens dat dat kon.
Maar Bea die er werkt, als vrijwilliger, had het me verteld en het leek me een leuk uitstapje voor Anna. Dus we gingen er eens kijken.


Ach,  groot was de teleurstelling toen bleek dat kinderen er pas vanaf vier jaar in mogen. Anna moest bijna huilen. Ze is tenslotte al drie en een half. Ze was helemaal voorbereid, ook doordat op 'haar' kamer in het huis in Groede een paar vuurtorens stonden. Waaronder eentje die licht gaf. Die bleef 's nachts aan.
Maar ze was er al snel overheen, gelukkig. En helemaal toen we een vuurtoren voor haar kochten. De rest van de dag hield ze die heel stevig vast

Jammer genoeg was Bea er ook niet. Dus ik liet een berichtje voor haar achter. De volgende dag was ze er wel, wij  niet meer, het zat er op voor ons.
Maar volgend jaar, als Anna vier is...

16 opmerkingen:

miekequilt zei

Tja, vuurtorens. Voor mij is die van IJmuiden de eerste die ik ooit zag. En die van Texel zie ik nu erg vaak. Ik zie ze nog steeds als bakens in de nacht.

Wieneke zei

Ach, wat een teleurstelling, maar zoiets kun je ook niet weten. Volgend jaar klimt Anna er gewoon op en dan is Bea er ook bij. :-)

Het lieve leven... zei

Oh..je schrijft zo lief over jouw kleindochter...gelukkig hebben jullie het helemaal goed kunnen maken! En een goede reden om nog eens terug te gaan. Ik weet niet wat de leeftijd is in Scheveningen. Vroeger als kind zag ik de stralen van de vuurtoren vanuit mijn slaapkamerraam...en de misthoorn...die hoorde ik ook vanuit mijn bed. Je snapt het vast....vuurtorens maken iets moois in mij los :)Lieve groet Petra

Jeanette Renting zei

Dit is wel een hele mooie, zwart met wit. Ben ook dol op vuurtorens. In Denemarken gaan wij er regelmatig 1 bekijken en er op. Prachtig uitzicht meestal, mits het niet mistig is.

Onliemie zei

Ik wist niet eens dat je vuurtorens kon bezichtigen dus bij deze weer wat geleerd... Wat een ontgoocheling voor Anna maar gelukkig maakte een eigen vuurtoren alles weer goed... en kan ze alvast uitkijken naar iets leuk! :-)

Jeanne zei

Tja, vuurtorens blijven intrigeren...............! Nu heb je nog een bezoek tegoed!

Matroosbeek zei

Wat heb je dat mooi geschreven. En wat een pracht van een kleindochter, wat jammer dat ik er niet was.... Ik had heus wel een oogje dichtgeknepen ivm haar leeftijd...
Volgend jaar bestaat deze vuurtoren 150 jaar en dan maken we dat zeker goed. Dan zal ik jullie persoonlijk de 93 trappen naar boven gidsen! Hartelijke groeten,Bea.

Bertiebo zei

Afgesproken

Marthy zei

Volgend jaar ga jij met Anna lekker naar een vuurtoren. Wat is die foto leuk, Anna op die paal.

Alet Venhuizen zei

Dat is in ieder geval een mooi bezoek voor volgend jaar in het vooruitzicht!

Els04 zei

oh daar hou ik ook van!

Ferrara zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Ferrara zei

Mijn reactie is verwijderd. Stond er iets in wat niet door de beugel kon? Ik zou dat graag weten, kan ik misschien iets van leren.

Bertiebo zei

Oh Ferrara, wat baal ik hiervan. Ik heb je reactie niet verwijderd. Echt niet!!!! Er staat: verwijderd door een blogbeheerder. Volgens mij ben IK de blogbeheerder en ik deed het niet. Ik had je reactie nog niet eens gelezen en trouwens ik haal nooit reacties weg. Waarom zou ik, ik vind het juist super als er gereageerd wordt.
Het gebeurt vaker. Deze week is het al de tweede keer. Dat was een reactie van Anita op Vakantie, Groede. Die had ik al gelezen en ook daar was niks mis mee. Ook die heb ik zeker niet weggehaald. Daarvoor gebeurde het een hele tijd niet. Maar dáárvoor ook al vaker.
Ik heb ook al eens in een blogje gevraagd wat ik er aan zou kunnen doen, maar er was niemand die een antwoord had.
Nogmaals: ik vind het ontzettend vervelend, maar ik weet echt niet wat ik er aan moet doen.

Ferrara zei

Bertie, mogelijk heb je ergens aangevinkt dat anderen je blog mogen beheren. Volgens mij moet je dat zoeken onder instellingen.
Eerlijk gezegd had ik al het vermoeden dat jij het niet bent geweest vanwege dat woordje een.

Ik schreef dat vuurtorens geruime tijd een belangrijk onderwerp zijn geweest in mijn bestaan. Toen mijn broer vijf jaar lang ziek was vanwege botkanker en waar hij uiteindelijk aan overleed hebben wij die jaren veelvuldig gecorrespondeerd en altijd met kaarten of postpapier waarop vuurtorens waren afgebeeld. Het werd een ware wedstrijd tot postzegels aan toe. Ik dacht dat het bewuste boek hier in de kast stond, maar dat blijkt bij nader inzien toch een ander exemplaar te zijn. Wel leuk om weer eens door te bladeren.
Mijn zandvlooien Miet&Griet wonen aan de voet van de vuurtoren in Egmond aan Zee. ;0))

Bertiebo zei

Nou ik heb je reactie gelezen, Ferrara. Wat bijzonder, die correspondentie van jou en je broer. Je hebt de kaarten vast allemaal bewaard.
En verder: ik heb bij instellingen gekeken, maar bij beheerder sta ik als enige. Daar kon ik niet veel aan doen. Het blijft dus nog een raadsel.
Bedankt voor de moeite die je hebt gedaan. Groet