Totaal aantal pageviews

donderdag 10 mei 2012

Hoelahoep

Het is 1958. Ik ben zes en ik lig in het ziekenhuis met een longontsteking. Heel gek, ik voel me niet ziek, ik kwam thuis van knikkeren en ik had het een beetje warm. Dat was het. Maar de volgende dag lag ik dus in het ziekenhuis en daar heb ik vier weken gelegen. Het zal wel heftig geweest zijn, maar ik heb er geen trauma aan overgehouden. Ik herinner me dat ik veel pret had met de andere kinderen. Dat de grotere kinderen stout waren en echt niet gingen slapen als de zusters dat hadden gezegd. Ik herinner me dat mijn vader en moeder op bezoek kwamen en boeken voor me meebrachten. Ze kwamen iedere dag. Ik herinner me dat er 's morgens vroeg een zuster binnenkwam die riep: In de temphouding', waarop we allemaal op onze zij gingen liggen met onze billen naar haar toegewend, waarop de zuster... En ik herinner me dat ik naar buiten keek zodra ik even op een stoel mocht zitten en allemaal kinderen zag hoelahoepen. Ik wist nog niet hoe het heette, maar het leek me erg leuk. Toen ik naar huis mocht moest ik nog rustig aan doen en toen ik eindelijk een hoelahoep mocht waren ze overal uitverkocht en was de rage al bijna over.

En nu lees ik in de krant dat het weer een rage aan het worden is. Dit zijn de prijzen:
diameter buis doorsnede gewicht (+/-) vanaf prijs
volwassen hoepel 95, 100, 105 cm 25 mm 900 gram €23
kinderhoepel 85 cm 20 mm 400 gram €12,50
minihoepel 55 cm 20 mm 300 gram €10

Ik heb het toen ik ouder was heus wel eens geprobeerd, in gymzalen waren altijd hoepels. Maar het was nooit een succes. Toch is het vast goed voor de lijn en voor allerlei spieren. Zal ik?4 opmerkingen:

KnutzEls zei

Vond ik ook zo leuk, maar kreeg ik niet. Waarom? Geen idee, geldgebrek, denk ik. Maar ik leende ze van vriendinnetjes. En later was er een handige buurman, die er een voor me maakte van elektriciteitsbuis. Ging prima.
En ja, het is heel goed voor je (taille)lijn.

Nanos zei

Electriciteitsbuis dus, daar deden wij het ook mee. We prutsten zelf het ene uiteinde in het andere en klaar! Vraag me niet hoe.

Nanos zei

En ik weet ook al weer hoe dat ging: met zo'n verloopstukje waarin je aan elke kant een uiteinde van de buis drukte. :-)

Jet zei

dat wilde ik ook zeggen,met elektriciteits buis, geen mooie kleurtjes,maar wel een koopje :):)