Totaal aantal pageviews

zondag 27 mei 2012

Stuur een Foto: Stapelen

Ik vond het lekker hoor in Marokko en Tunesië, het eten uit een tajine. En het leek me iets dat ik in Nederland heel goed zou kunnen doen. Slow food en slank. Ik kocht zelfs een kookboekje met recepten. Heerlijke dingen staan er in... met aubergine en feta bijv. of met rundvlees en kaneel, garnalen met koriander, kip met vijgen. En dat alles prachtig gefotografeerd.
En toch, waarom weet ik ook niet, het komt er gewoon niet van om nou eens die tajine te pakken en het gewoon te doen. Moeilijk is het absoluut niet, dus waarom dan niet? Het enige antwoord dat ik kan bedenken is dat het bij zo'n Noordafrikaans land hoort. Maar nu dan met die heerlijke temperaturen? Toch maar weer eens doen, want ik kan de geur bijna ruiken.
Ik kwam hierop doordat Els bij Stuur een Foto als thema 'Stapelen' heeft gekozen. En mij schoot onmiddellijk deze foto, gemaakt op een markt in een Marokkaans dorp, te binnen.
Meer stapels? Klik!

2 opmerkingen:

Jolande zei

Doet me een beetje denken aan een romertopf. Toen we nog samen waren, maakte ik daar regelmatig iets in en dat was altijd heel lekker en inderdaad makkelijk.
Maar toen de kids kwamen werd het ding te klein en heb ik eigenlijk nooit een grote gekocht.
nou gewoon doen als het jouw beurt is om te koken en dan ben ik heel benieuwd naar het resultaat :-)

Bertiebo zei

Oh ja, de romertopf. Die had mijn moeder. Uiteindelijk stond er een geranium in!