Totaal aantal pageviews

dinsdag 15 november 2011

Gevonden

Een particulier heeft in een kringloopwinkel een boek gevonden met 25 originele houtsnedes van de bekende kunstenaar Maurits Escher. De houtsnedes zijn in 1932 gemaakt en allemaal gesigneerd door Escher. Wat er precies op te zien is, is niet bekend.
Volgende week wordt het boek op een veiling in Diemen onder de hamer gebracht. Het veilinghuis verwacht dat de collectie houtsnedes tussen de 1500 en 2500 euro zal opbrengen.


Het gaat me niet om de winst hoor, maar wat zou ik het toch leuk vinden om op een rommelmarkt of in een kringloopwinkel nou eens iets geweldigs te vinden. Zomaar, per ongeluk. Ik hou erg van kringloopwinkels en rommelmarkten. En ik vind vaak iets leuks of iets aandoenlijks. Of iets dat zo lelijk is dat het leuk wordt. Maar nooit, nog nooit vond ik iets van waarde. Als ik een boek van Escher had gezien in een kringloopwinkel, had ik zeker gekeken. Dat wel. Enfin, bij de volgende rommelmarkt maar weer eens heel goed opletten.

3 opmerkingen:

"MOI" Freubel zei

Ik denk dat er wel meer kapers op de kust liggen Bertie.
Ik onder andere haha.
Mijn man en ik struinen ook graag over antiek-curiosa en rommelmarkten.
Maar indd. Je zou toch maar zoiets in je schoot geworpen krijgen !

KnutzEls zei

Ook antiquairs struinen dit soort winkels graag af. En dan niet om het mooie kopje in hun kast thuis te zetten, maar om te verkopen. Maar het plezier van rommelmarkten aflopen is er ook voor mij niet minder om.

Marga zei

dat heb ik nou ook: op een rommelmarkt, bij de kringloopwinkel hoop ik altijd dat ik een schat vind!