Totaal aantal pageviews

woensdag 9 november 2011

Woensdagvraagje

Woensdagvraagje. Dag. Dit was de laatste. Ik zal het even uitleggen. Van diverse kanten werd ik er op gewezen dat het oplossen van het woensdagvraagje heel makkelijk is. Ik heb drie verschillende manieren uitgelegd gekregen waarmee een plaatje eenvoudig te vinden is. Je slaat het gevraagde portret of schilderij of detail op. Vervolgens verricht je een paar handelingen en hup daar verschijnt het plaatje met naam en toenaam zal ik maar zeggen. Frits probeerde het vanavond met een zelfgemaakte foto uit Stockholm. Die was nog niet op het internet te vinden. Maar er verscheen wel een hele serie Stockholmfoto's, allemaal iets anders natuurlijk, maar toch duidelijk Stockholm. Heel bijzonder eigenlijk dat dat zomaar kan. Enfin toen ik met bloggen begon, deed ik dat omdat ik de spelletjes bij Rina en Lucas zo leuk vond. Fanatiek was ik, waren we allemaal. Het was spannend: wie zou het eerst de oplossing vinden. Vrienden en familie werden soms ingeschakeld en ik ging ook wel eens in de bieb zoeken. En wat was het leuk als je iets had gevonden. Of als je gewoon iets wist. Supertrots, een echte kick. Dat was de bedoeling van het spelletje: zoeken en dan iets vinden. Maar nu is het geen zoektocht meer. Ik kan net zo goed het antwoord er vast bij zetten. Nou en dát ga ik dus niet doen. Ik bedank alle mensen die de afgelopen vier jaar hebben meegedaan. Zo lang al? Ja zo lang. Het was leuk!
Nota bene: Ik stop niet met bloggen hoor. Alleen het woensdagvraagje vervalt en ook de zelfportrettenserie. En Henk, je was een superwinnaar! Gefeliciteerd!

12 opmerkingen:

Jacqueline zei

Je maakt me wel heel nieuwsgierig wat dit voor manier is Betty, ik heb er nog nooit van gehoord/gezien?¿ Ik kan me voorstellen dat de lol er zo inderdaad wel af is. Is er geen andere methode voor te vinden dan om het trukje te omzeilen?¿

Jet zei

Dit trucje ken ik ook niet,maar idd jammer voor degene die er altijd aan mee deden, ik kende de personen al helemaal niet;)heeeeel soms wist ik er één.
Ik hoop dat je nu vaker met een "mond" komt;)

Jolande zei

Ach wat jammer nou, ik keek er echt naar uit iedere woensdagochtend.
Vond het ook vaak erg leerzaam, zonder jou had ik (en mijn hele vriendenkring) bijvoorbeeld nooit geweten wie de diepvriespizza uitgevonden heeft hahaha
Ik heb dan wel geen 4 jaar meegedaan met dit spelletje, maar toch bedankt voor alle tijd en energie die je erin gestoken hebt.

Albertine zei

Tja, als je het trucje kent is het wel erg verleidelijk het ook toe te passen... Vooral omdat Bettie zelden een aanwijzing geeft over de te zoeken persoon, is het gewoon zoeken naar een naald in een hooiberg. Wat weten we bijvoorbeeld van de gezochte persoon van gisteren? Niets, behalve dat hij duidelijk uit de vorige eeuw stamt :-)

Griemmank zei

Dus al die tijd hebben de spelers hun mond hierover gehouden?
En jij alsmaar denken dat ze zo knap waren :-)

Bettie zei

@Wieneke: Ik dacht inderdaad dat iedereen zo knap was. En misschien waren ze dat ook. Ik weet absoluut niet wie het trucje gebruikte. Misschien wel niemand, dat zou ook kunnen. Ik bedoel ik heb zelf ook de meest onwaarschijnlijke dingen opgelost zonder truc. Maar toch is het plezier er af alleen al door te wéten dat het kan.
@Jacqueline: Wil je het weten?
@Albertine: Ja, ik hoefde meestal ook geen aanwijzingen te geven, omdat het altijd opgelost werd. Ik gaf wel hints als het een enkele keer niet lukte.

Rina zei

Balen dus! Ik hoorde het deze week. Had al twijfels omdat de antwoorden op mijn vraag over een stukje van het Vrijheidsbeeld binnenstroomden.
Heb ook alles uitgeprobeerd maar het valt niet te omzeilen.
We zien wel.

Jacqueline zei

Ja Bettie ik wil het wel weten, ik ben vandaag zelfs jouw foto,s gaan opslaan om te zien wat voor gegeven is eruit kon halen, nou helemaal niks dus. Dus ja maak me maar wat wijzer.
Ik heb wel eens gehad bij Rina en bij Els dat ze de foto onder een verkeerde naam hadden opgeslagen zodat je er zo achter kwam, dat heb ik toen braaf gemeld omdat ik zo het spel spelen niet leuk vind. Ik wil er wel wat moeite voor doen om een bepaalde foto te vinden, vandaar dat ik met jouw woensdag vraag nooit meedeed want ik heb echt nooit enig idee in welke hoek ik jouw personen moet zoeken.

Bertiebo zei

@Jacqueline: Ik heb je gemaild!

Rina zei

Dat cameraatje in de zoekbalk van Google afbeeldingen staat er mogelijk nog niet zo lang. Is het een van jullie ooit opgevallen? Mij niet.
Ik heb een wat rommelige foto van mezelf bij een klein standbeeld van een groot schrijver geprobeerd en dat leverde niets op. . Ik kan hem in ieder geval nog wel gebruiken voor een vraag. En zo moet je dus van tevoren alles testen...zucht.

Yvette zei

Zo is een spelletje niet leuk meer. En de monden, stop je daar nu ook mee? Dat vind ik altijd zo'n geweldig spel. En nee... ik gebruik dat trucje ook niet. Zoek wel eens met google naar een afbeelding van een persoon, waarvan ik denk dat het de mond is, om te checken, maar dat trucje is mij onbekend. Hoewel ik aardig handig ben met internet gebruik ik het niet om vals te spelen. Dat is zo kinderachtig

Bertiebo zei

Nee hoor Yvette, ik stop niet met de monden.