Totaal aantal pageviews

vrijdag 25 november 2011

Haken!!!Op de middelbare school hadden we handwerken. Er moesten proeflapjes gemaakt worden van allerlei steken. En ik weet nog dat ik een tas gehaakt heb van touw. Ook op de Pabo werd er gehaakt. En nu, veertig jaar later, vind ik opeens dat er weer gehaakt moet worden. Daartoe ging ik vanmorgen naar een handwerkzaak en schafte mij een paar bolletjes haakkatoen aan. Om te oefenen. Maar ik zag me daar toch een prachtig gehaakt dekentje liggen. En het materiaal voor dat dekentje heb ik ook gekocht. De verkoopster zei dat je haken niet verleert, net als zwemmen. Dus daar hoop ik nou maar op. Echt handig ben ik niet, maar in januari start een haakworkshop en als het dus allemaal niet lukt, word ik daar vast verder geholpen. Wie had dat gedacht, ik haatte handwerken echt. Wordt vervolgd (hoop ik).

4 opmerkingen:

Jeanne zei

Ik ben zeer benieuwd naar het eindresultaat!! Ik vind haken een heerlijk werkje, alleen omdat ik niet weet wát, doe ik het niet meer.
Succes!

Bettie zei

Eh een dekentje? Jij was altijd heel goed in gordijnen!

Unknown zei

Leuk, Bettie! Ik als handwerkfreak moedig dit aan! Haak, haak!

Jacqueline zei

haha Bettie kan je zien wat de wereld met je doet, ik haatte ook handwerken en ben nu beestjes bloemetjes en zelfs met een vloerkleed bezig (dat laatste van wel heel grof garen) En ik vind het nog leuk om te doen ook. Je kan heel veel steken leren via youtube. Erg handig ook.