Totaal aantal pageviews

donderdag 15 november 2012

Lekker lezen

Zomaar ineens ben ik begonnen enige structuur aan te brengen in mijn leesgedrag. Ik wil niet zo veel boeken meer kopen als ik soms deed. Ik wil wel recente boeken lezen. Uit de bibliotheek halen werkte niet. Dan had ik een mooi lijstje gemaakt en dan was er niet een van die boeken 'thuis'. Dus dan zocht en vond ik wat anders, maar raakte het lijstje vervolgens kwijt en vaak kwam het er dan niet meer van. Ik wist heus wel dat je boeken kunt reserveren, maar dat vond ik dan weer een hoop gedoe. Nu ben ik om, ik reserveer boeken waar ik iets over lees en die ik wil proberen. Een stuk of vijf tegelijk, ze komen niet tegelijk, dus dat werkt prima. Vijf boeken reserveren voor 2 euro vijftig. Dat is in mijn geval winst.

De boeken op de foto waren mijn eerste reserveringen. Twee ervan vond ik beslist niet goed. De Dinsdagvrouwen, daar had ik veel positiefs over gehoord. Maar ik vond het een uitgesproken onwaarschijnlijk verhaal, gebracht alsof het allemaal zou kunnen. Ik heb het niet uitgelezen. Wel even gekeken hoe het afliep, maar echt ik vond het niks.
Het tweede boek, Margot van Sophie Zijlstra, daarvan leek het thema interessant. De schrijfster vond Margot, de zus van Anne Frank, een vage  figuur in de geschiedenis. Ze wilde daar verandering in brengen door een roman te schrijven over Margot. Ze bestudeerde alles wat bekend is over Margot en bedacht vervolgens een verhaal. Margot roeide en werd uiteraard op een bepaald moment niet meer toegelaten op de club. Ze wil dan nog wel heel graag mee op het jaarlijkse uitstapje. Ook dit boek vond ik niet geweldig. Het idee dus wel, maar het viel toch wat tegen. En ik ergerde me aan de idioot lange zinnen.
Ha, maar dan het derde boek. Ik heb het nog niet uit, maar het is geweldig. Echt een ontdekking!!! En het vierde boek bevalt me minstens zo goed. Nog niet uit. Ik lees het ene boek boven en het andere boek beneden, haha. Maar ook deze week mocht ik twee dagen werken en er moest ook nog gehaakt worden.  Ik kom er op terug...

2 opmerkingen:

Marga zei

Het doet me genoegen, dat je een boek, waar je niks aan vindt, niet uitleest. Vroeger moest ik van mezelf dan toch het boek uitlezen, maar dat is lang geleden. Ik leg het boek nu dus gewoon weg!

Bertiebo zei

Ja dat had ik ook Marga, maar er is nog zoveel te lezen dat ik de tijd niet meer wil verdoen aan iets stoms!