Totaal aantal pageviews

zondag 18 november 2012

Voetlicht - Marieke van der Pol

Marieke van der Pol kan schrijven. Dat liet ze zien met Bruidsvlucht en ook met dit boek: Voetlicht. Het gaat over Vero (eigenlijk heet ze Veronica, maar zo heette een duffe radiozender in de tijd dat dit boek zich afspeelt, dus Vero)
Vero gaat naar de toneelschool, krijgt een relatie met de vrijgevochten Brak en het is een en al vrijheid en anti-burgerlijkheid in haar omgeving. (Amsterdam, jaren zeventig).Vero werkt hard en heeft succes.  Maar dan wordt ze verliefd op de Israelische Alon en na enige tijd gaat ze hem opzoeken in Israël. De bedoeling is dat ze twee weken blijft, maar op het geplande tijdstip kan ze niet terug door een wond aan haar been. Ze blijft en gaat samenwonen met Alon. Vero probeert zich thuis te voelen in het land waar de opvattingen totaal verschillen van de hare tot op dat moment. Uiteindelijk maakt ze een keuze.
Ik vind het een echte aanrader, dit boek. Marieke van der Pol was zelf actrice en kent die scene van binnen uit. Ook wel bijzonder om het boek in deze tijd te lezen met weer een dreigende situatie in Israel.

1 opmerking:

Therese zei

Ik schrijf het op, Bettie. Lijkt mij een interessant boek. Dank voor de tip.