Totaal aantal pageviews

vrijdag 3 mei 2013

Cris Toala Olivares

Dit vind ik zo'n supermooie foto. Gemaakt door de fotograaf Cris Toala Olivares.
In opdracht van National Geographic fotografeerde hij een jaar lang de Amsterdamse grachten. Het leven aan de gracht.
Een deel van zijn werk is te zien in Het Grachtenhuis. Dat is een museum in een prachtig pand aan de Herengracht. Nummer 386 om precies te zijn. Er is daar bovendien een multimediale tentoonstelling over het ontstaan van de grachten. Erg leuk om te zien.
Wij waren daar omdat National Geographic een lezersmiddag organiseerde waarbij we dus het grachtenhuis konden bekijken, een lezing kregen over de grachten, de foto's van Cris Toala Olivares konden bewonderen en in gesprek konden gaan met de fotograaf. 
Dat zijn toch allemaal mooie dingen, op een doodgewone zondagmiddag. Die foto's vond ik echt geweldig. Deze bijv.  is niet geposeerd vertelde de fotograaf. Het is gewoon een toevalstreffer. Hij laat nooit mensen poseren en bewerkt zijn foto's ook niet. De foto van de foto maakte ik in Het Grachtenhuis. Je kunt zien dat het origineel mooi is, maar in het echt nog veel mooier. Dus ik hoop maar dat je het hier beter kunt zien http://www.toalaolivares.com/

2 opmerkingen:

Madelief Weideveld zei

Ben het helemaal met je eens. Wat een pracht-foto. Wie weet......dagje Amsterdam staat op de agenda. Eerst een dagje Schier, dat is voor ons Noorderlingen natuurlijk een must.
Madelief.

Juffrouw Waardvleugel zei

Prachtige foto, zo lekker verstild! Echt een rustig moment.
Groet De Juffrouw