Totaal aantal pageviews

donderdag 23 mei 2013

Vrouwen van Vietnam

Het zit er op, drie weken vakantie in Vietnam. Nou vakantie is eigenlijk het juiste woord niet. Vakantie is voor mij luieren, niks doen. Dus ik zou beter kunnen zeggen drie weken rondreizen in Vietnam zitten er op. We begonnen in het noorden, in Hanoi en eindigden in het zuiden, in Ho Chi Minhstad. Die stad wordt door iedereen trouwens Saigon genoemd, maar er is maar één district dat echt officieel nog Saigon  heet.
Enfin in die drie weken reisden we meer dan drieduizend kilometer en ik denk dat we (mede door een enthousiaste reisleider) een heel aardig beeld van het land hebben gekregen. Ik heb meer dan 2000 foto's h gemaakt,  want Vietnam is misschien niet het allermooiste land ter wereld, maar het is wel overal interessant en bijzonder. En trouwens er zijn ook prachtige delen bij hoor, de kust is heel mooi. Ik had nog nooit rijstvelden in het echt gezien en die vond ik ook mooi, qua landschap. Maar ja, ik raak altijd het meest geboeid door mensen en kinderen.
Ik had wel iedere dag uitgebreider willen bloggen, maar daar is echt geen tijd voor. We stonden vaak om vijf uur op en vertrokken dan naar de volgende bestemming om zeven uur. Dus dan ben je 's avonds ook niet tot heel veel meer in staat.
Gedurende de reis heb ik heel vaak gedacht aan de Vietnamese vrouwen. Zo'n land, met zo'n langdurige oorlog en o.a. daardoor grote armoede. De vrouwen moeten wel krachtige, sterke vrouwen zijn. En als je ze ziet, weet je dat dat ook echt zo is. Daarom hier wat vrouwenfoto's, allemaal gemaakt op de laatste dag7 opmerkingen:

Wieneke zei

Het was een boeiende reis, waarvan je thuis maar gaat uitrusten ;-)
Schitterende foto's van inderdaad krachtige vrouwen.

KnutzEls zei

Heerlijk al jouw blogjes. Was weer even terug in het land dat een heel speciale indruk op mij maakte.

Madelief Weideveld zei

Wat een heftige boeiende reis. Ik heb je gevolgd al die weken. Welkom thuis.......is je kleindochter niet verschrikkelijk gegroeid????
Dag, Madelief.

Esther Hagen zei

Welkom thuis en ook ik heb mee genoten, dankjewel daarvoor.
X Es

Hetty van Baaren zei

't Was weer mooi!

idémakeriet zei

Ik kan me goed voorstellen dat je hebt genoten en je weer een ervaring rijker bent.
Heerlijk om straks de foto´s weer eens te bekijken nu je thuis bent.
Wat een mooie vrouwen foto´s heb je geschoten.
Liefs gerda

Jolande zei

Ik loop weer eens vreselijk achter, maar ik heb genoten van je reisverslag en foto's.

groetjes van Jolande