Totaal aantal pageviews

dinsdag 17 februari 2015

De mooiste Boeddha (Sri Lanka 15)

We waren in Mihintale, de belangrijkste Boeddhistische bedevaartsplaats in Sri Lanka. Hier liet in de derde eeuw voor Chr. een koning zich bekeren tot het Boeddhisme en dat had invloed op zijn onderdanen. Tot op de dag van vandaag. Bovendien werd hier de eerste stoepa van Sri Lanka gebouwd.


Er is een rots die je kunt beklimmen en vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving en de Boeddha.

Ik heb behoorlijk last van hoogtevrees en dus durfde ik deze rots niet te beklimmen. (Ik voel het zelfs nu, terwijl ik dit zit te schrijven). Frits wel, die staat daar ergens bovenop. Deze foto maakte ik vanaf de andere kant. Daar was een heuvel en daar was het lang niet zo eng om op te klimmen. Van af die plaats maakte ik de eerste foto van mijn favoriete Boeddha


En je kon ook naar toe klimmen. De groep was inmiddels verdeeld in rotsbeklimmers, heuvelbeklimmers en mensen die naar de Boeddha klommen.
Toen ik op weg ging naar de Boeddha, was ik helemaal alleen en ook bovenaan gekomen stond ik helemaal alleen voor de Boeddha.
Ik was echt zwaar onder de indruk. Het was een beetje aan het eind van de middag. De zon begon zich al wat rustig te houden, het licht was prachtig en... ik was echt ontroerd. Zo mooi vond ik het. Zo stil, zo rustig.
En ook die sfeer voel ik weer nu ik naar de foto kijk. Prachtig!


5 opmerkingen:

Jolande zei

Dat is inderdaad een prachtige Boeddha en een hele mooie foto.

Ingrid Orens zei

Dat was de inspanning wel meer dan waard, denk ik... Prachtige boeddha !

Wieneke zei

Smooie Boeddha, maar sinds ik rondgezworven heb in Thailand kan ik die dingen niet meer zien ;-)
Loop ik net ontspannen door ons tuincentrum en ja hoor, weer drie boeddha's gespot. Die kun je leuk bij je vijvertje zetten.

Mirjam zei

Deze is zeker heel erg mooi... ik kan me voorstellen dat je onder de indruk was, terwijl je daar zo in je eentje voor stond...
Zelf zou ik toch die rots opgeklommen zijn hoor, lijkt me fantastisch... en dan daarna de witte boeddha bekijken...
Liefs,
Mirjam

KnutzEls zei

Hij is echt supermooi!!