Totaal aantal pageviews

vrijdag 6 februari 2015

Op (groeps)reis (Sri Lanka 8)

Dit vind ik nou leuke foto's: twee dames die samen op weg gaan. Goed gekleed, een helm op en gáán!!Ze gaan een reisje maken zou je kunnen zeggen. En dat brengt me op de vraag die me dezer dagen al vaak is gesteld: Is dat nou leuk, een groepsreis?
Mijn antwoord is: Ja dat is leuk!
Kijk, het kan natuurlijk zijn dat je een groep zeurpieten treft. Dat kan. Maar dan is er eigenlijk nog niet zoveel aan de hand. Je loopt geen risico, want dan trek je je een beetje terug met je eigen man en klaar. Je zit dan natuurlijk wel met z'n allen in de bus, maar ja, je kijkt toch gewoon uit je eigen raam. Vaak eet je samen met je reisgenoten, maar dat hoeft helemaal niet. Zijn ze niet leuk, ga je gewoon apart zitten.
Dus in mijn ogen kunnen er niet zo veel problemen ontstaan en zijn de voordelen beduidend groter. 
Namelijk dat je je van tevoren nergens druk over hoeft te maken, dat je het programma kent en dat je dus langs een flink aantal highlights wordt geleid. 
Wij hebben onderweg regelmatig tegen elkaar gezegd dat als we hier zelf rond zouden rijden we waarschijnlijk niet ver zouden komen omdat we om de tien meter stil zouden staan om iets nader te bekijken en te fotograferen.(Afgezien van het feit dat rijden toch een probleempje zou zijn geweest)
En het gezelschap kán natuurlijk ook heel leuk zijn. Je ontmoet nieuwe mensen die soms heel inspirerend kunnen zijn.  Vaak heb je leuke gesprekken tussendoor of gesprekken die echt indruk maken, gesprekken die je onthoudt, die je wat extra's geven.  Dat was deze keer beslist het geval. Het was echt een hele leuke groep.
Twee inspirerende mensen die we ontmoetten, waren twee vrouwen die elkaar niet kenden, en alleen op reis gingen. De ene was 76, de andere 74 en ze waren niet bepaald voor een kleintje vervaard. Deden met alles mee en tja, ik hoop dat ik op die leeftijd ook zo ben!

En trouwens, mijn mening over groepsreizen is in hoge mate beïnvloed door het feit dat Frits en ik  elkaar voor het eerst hebben ontmoet op een groepsreis, heeeeeel lang geleden.  In Griekenland. 
Een jaar later waren we (niet geheel toevallig) weer tegelijk op een groepsreis, Sicilië die keer. 
En toen....


4 opmerkingen:

Onliemie zei

Haha misschien denken die oudere dames ook nog wel "een touchke" te doen op zo'n groepsreis? 't Is inderdaad net zoals je zegt en van de andere kant denk ik dat de mensen die zo een reis doen al vanzelf wel sociale type's zijn... anders zouden ze dat niet doen. Ik ben er ook wel voor te vinden alleen de echtgenoot hier vindt dat niks... die wil helemaal zelf alles kunnen beslissen en niet opgelegd krijgen waar we naar toe zullen gaan op een bepaalde dag... mannen! Maar als ik ooit zou alleen vallen (hopelijk nooit) lijkt zo een groepsreis ideaal! Enne die 2 dames op dat brommerke... ik denk dat ik zou verongelukken als ik daar met zo een "gewaad" moest opspringen... wel mooi kleurrijk weer allemaal!
Fijn weekend!

Ingrid Orens zei

Haha, ik denk dat mijn echtgenoot en die van Kriske van Onliemie vast en zeker familie zijn - ik krijg hem ook niet mee op groepsreis, om de redenen hierboven ook al vermeld ;-)...
Nochtans geef ik je groot gelijk, als je met een goed georganiseerde groepsreis meegaat, zie je tien keer meer dan alleen !
Toch respect voor die twee dames op leeftijd, pfff, doe het maar, helemaal alleen op reis ! Ik hoop dat ik op die leeftijd dat nog durf !
En de twee madammen op de scooter, ha, weeral een geweldig schone foto !!

Jolande zei

Ik heb een beetje een dubbel gevoel over groepsreizen.
We hebben er een aantal gemaakt en ik vind dat ze voor en nadelen hebben.
Er zijn landen waar, als we er naar toe zouden gaan, we inderdaad weer met een groepsreis mee zouden gaan, maar ik hou toch meer van de vrijheid van zelf reizen.
Wat leuk dat Frits en jij elkaar op een groepsreis ontmoet hebben.

Katrien zei

Ben het helemaal eens met de afwegingen die noemt over groepsreizen. Wij gaan ook als stel regelmatig op groepsreis en het bevalt ons prima!