Totaal aantal pageviews

maandag 29 augustus 2011

Kleine Bij

In deze hele vakantie heb ik maar vijf boeken gelezen. Dat is voor mijn doen erg weinig. Want we waren gewoon thuis. Het kwam denk ik door de trilogie van Jo Nesbo. (Nesbo met een streepje door de o). Ik vond het goede thrillers. Echt goed, maar het schoot maar niet op. Ik kon geen stukken overslaan, want de plot was tamelijk ingewikkeld. En de held sympatiek. Ik had al lang gezien hoe het afliep, maar ik moest verder lezen en soms een stukje terug.

Enfin toen ik klaar was begon ik aan Asta's ogen waar ik al over blogde. Dat boek ging achter elkaar uit. Twee dagen geloof ik.

En daarna begon ik aan dit boek. Kleine Bij van Chris Cleave. Ik las het op aanraden van Nienke die het prachtig vond. En ze had gelijk. Wat een prachtig en bijzonder boek.Ook dit boek kostte me twee dagen. Ik kon het nauwelijks wegleggen. Op de achterkant staat dit: We willen je eigenlijk niet vertellen waar dit boek over gaat. Het is een uiterst bijzonder verhaal en we willen je leesplezier niet verpesten. Maar toch moet je genoeg weten om het boek te kunnen kopen en daarom vertellen we je dit:
Dit is een verhaal over twee vrouwen. Ze hebben elkaar ontmoet op een paradijselijk Afrikaans strand en een van hen heeft een verschrikkelijke keuze moeten maken. Twee jaar later ontmoeten ze elkaar opnieuw en dat is waar het verhaal begint. Op het moment dat je begint te lezen wil je je vrienden erover vertellen. Maar vertel hun alsjeblieft ook niet waar dit boek over gaat. Door de magie van het boek komen ze het vanzelf te weten.

Ok, ik zal me er aan houden. Ik heb af en toe hardop zitten lachen, maar had het grootste deel van de tijd een brok in m'n keel. Dit boek zou ik ook vijf sterren geven als vijf sterren het hoogste was!

4 opmerkingen:

Merna zei

Ik wil hem ook wel lezen. Klinkt in ieder geval goed.

Bertie zei

Ik heb hem gereserveerd, ben heel benieuwd

Bettie zei

Hee Merna, ik zal hem voor je meenemen vrijdag. Gelijk met Harry P.
Leuk dat je hier kijkt.

Bettie zei

Als dat maar goed afloopt, haha. Gisteren raadde ik iemand een drankje aan dat ik zelf ook aan het drinken was. Ze spuugde het bijna uit!