Totaal aantal pageviews

zondag 14 augustus 2011

Oude plaatjes

Vaak op zondagmorgen luister ik naar Egmond Binnen op radio NH. Anne van Egmond gaat in dat programma voor mensen op zoek naar een liedje dat ze (gedeeltelijk) kennen. Maar waar ze niet meer van weten wie het zong en wanneer enzo. Van Egmond weet het of gaat op zoek, maar er moet eerst even een stukje worden voorgezongen. Altijd erg leuk vind ik.

Vanmorgen zong iemand een stukje van Quand le Soleil en wij wisten meteen dat het een liedje was van Lucille Star. Frits dacht ook wel dat wij dat plaatje hadden en ging op zoek. En nu zitten we dus onze oude plaatjes te draaien.

De leukste vind ik die van de vroege jaren zestig.

Het mooie is natuurlijk dat er allerlei herinneringen naar boven komen. De platenzaak (Sonora in Terneuzen) waar een plaatje 3,95 kostte. Hoe dat pick-upje er uit zag. En m'n kamer. Hoe verliefd ik was ten tijde van San Francisco. Ook nog een plaatje dat ik toch echt nog eens terug moet geven aan vriendin S.: Barry McGuire: Eve of Destruction.

3 opmerkingen:

Bettie zei

Dat liedje heet The French Song.

Martine zei

Dat lijkt me een heerlijk programma, echt iets voor de zondagochtend, en door wat je schrijft komen er bij mij ook allemaal herinneringen boven, aan die oude radio, met dat groene lampje, waarmee je goed op de zender kon afstemmen, aan in het donker luisteren naar de piraat en aan die oude liedjes ,Françoise Hardy, de Beatles, Nina Simone...Dank je wel Bettie!

Marga zei

ik weet nog precies hoe jouw pick-up eruitzag!