Totaal aantal pageviews

woensdag 19 juni 2013

Borduren

Een tijdje geleden kocht ik dit borduurboek. Omdat ik er zo'n leuk patroon van een kussen in zag staan.
Toen de kinderen klein waren heb ik veel geborduurd. Merklappen voor alle drie en ook nog wel eens een hele grote antieke merklap voor mijn moeder. Maar er kwam een tijd dat ik het niet goed meer kon zien, ook niet met een leesbril en dus deed ik het nooit meer. Best jammer, want het is een rustgevend, makkelijk werkje.
Mijn ogen zijn blijkbaar weer veranderd. Want in het boek zat materiaal om een klein etuitje te maken. Ik heb dat patroontje geborduurd, met echt kleine kruisjes en dat lukte:  ik zie het weer tamelijk scherp. Het borduren is nu bijna klaar, maar ja ....

dan moet er genaaid worden en het ergste van alles: er moet een rits in. Ik heb daar een ontzettende hekel aan en echt mooi wordt het nooit. Enfin, ik ga het wel proberen, eh... binnenkort.
Bij het materiaal zat trouwens een klein stukje 'in water oplosbaar stramien'. De stof van het etuitje, daar kon je nl. niet op tellen. En dus moest er dat stukje stramien op genaaid worden, als je goed kijkt zie je de gaatjes en daar kan je dan op borduren. Op die manier krijg je toch gelijkmatige kruissteekjes.
Ik had er nog nooit van gehoord, maar het is superhandig. Zo kun je op iedere stof borduren. Als je klaar bent knip je het stramien zo veel mogelijk weg en om de rest weg te krijgen moet het in een warm sopje, waardoor het op zal lossen.  Ik ben echt heel benieuwd.

6 opmerkingen:

Wieneke zei

Wat een handige dingen zijn er toch. Ik had nog nooit van dat stramien gehoord. Vwb dat ritsje.... heb je niet een handigerd in de buurt die dat even voor je kan fiksen?

Marloeskreatief zei

Hi Bertie kijk eens bij elisanna,zij heeft patronen met een prima ritjes uitleg sinds dien kan ik het nu ook beter echt de moeite waard,
En lief je reactie ,,we kunnen een keer ruilen met de atc jouwe zijn ook altijd mooi ,......ideetje,lieve groet marloes
En leuk zeg je borduurwerkjes ,

Jeanne zei

Wat goed, van je ogen! Gaat er weer n wereld voor je open! Want borduren is gewoon leuk!

Unknown zei

Bij mij kun je natuurlijk ook rits-hulp krijgen!!

Jacqueline zei

Wat een prachtig patroon, en van de oplosbare stramien had ik nog nooit gehoord, is zeker iets om te onthouden en zelf ook eens te gaan doen.

Bertiebo zei

Marloes: ik zal heel graag met je ruilen. Kijk bij mijn Atc's en vertel me wat je leuk vindt: bettievdgriend@hotmail.com
Jeanne: verder zag ik het wel scherp hoor, alleen die kleine kruisjes en ik had geen zin om onder zo'n felle lamp te zitten.
En Lidwien: ik kom waarschijnlijk gillend naar je toe.
Jacqueline: vandaag of morgen ga ik het proberen en ik zal vertellen of het werkte. Dit stukje stramien kreeg ik erbij, maar ik informeerde bij een handwerkzaak en ze zeiden dat het erg duur was, daarom verkochten ze het niet. Dus ik wacht even af of het echt werkt.