Totaal aantal pageviews

zondag 28 juli 2013

Bieb

Wij hebben toch zo'n heerlijke bibliotheek. Goed voorzien en er is vaak iets te doen. En... er is een leescafé.
Dat was er altijd wel hoor, maar eerst was het een kale ruimte. Met veel tijdschriften, dat wel en in de hoek een kraantje, waar je een plastic bekertje water kon tappen. Ik voelde me al opgelaten als ik mijn stoel iets te hard verschoof.
Nu is het in een veel grotere ruimte. Het lijkt wel of er nog meer tijdschriften zijn. Er staan tafeltjes met stoelen, in plaats van één grote tafel. Op die tafels staan rommelmarkttheekopjes met cactussen erin (een ideetje dat ik onmiddellijk heb overgenomen). Je kunt er op bepaalde dagen koffie of thee drinken, met een lekkere muffin erbij. En er staan heerlijke oude leren banken. Van die banken zoals ik me ze voorstel in een Engelse Library. Daar kun je dan weer een bijzettafeltje bij trekken. Behalve van boeken houd ik ook erg van tijdschriften en dus zal ik er vast wel vaker zitten dan ik eerst deed.  Het ziet er echt erg aantrekkelijk uit allemaal. En dat komt natuurlijk ook door deze geweldige kussens!

6 opmerkingen:

Juffrouw Waardvleugel zei

Ik zie de ruimte voor me. Heerlijk. Hier in de polder is alles al weg bezuinigd, jammer hoor. Het maakt o.a. ook dat kinderen die van huis uit al weinig lezen, helemaal geen boek meer ter hand nemen. En laten we wel wezen het hoort bij de opvoeding.
Fijne dag! De Juffrouw

Jeanne zei

Ik zie geen kussens:-( ??
Verder lijkt het me heel gezellig zoals je het beschrijft.

Jeanne zei

Ach ja, nu wel. Foto was nog niet geladen op iPad. Leuk!

Marloeskreatief zei

bij ons in Amsterdam nota bene wordt de ene na de andere bieb wegbezuinigd dus geen gezellige hoekjes ,jammer
Geniet jij daar met volle teugen hoor dan gaat het gelukkig daar iets beter liefs marloes

KnutzEls zei

Ik ga voor de tijdschriften ook graag naar onze (gemeentelijke) bieb in de wijk. Lekker even op je gemak zitten en lezen in allerlei tijdschriften (en ja dan ben ik er zo een met een stapeltje ;-) ). Maar ook hier zal het doek voor de bieb binnenkort vallen. Dan moeten we naar de stad, ook niet ver maar toch een hobbeltje te ver misschien :(

jacqueline zei

Heerlijk om daar te kunnen zitten. Helaas is het bij ons wat minder luxe. Maar toch leuk genoeg om een tijdschrift te lezen.