Totaal aantal pageviews

dinsdag 16 juli 2013

Mazelen

Wat een gedoe over die mazelen. Natuurlijk gaat iedereen er weer iets over zeggen en natuurlijk vormt iedereen zich een mening. Heleen Dupuis komt weer opdraven en Rutte. Een dominee neemt het woord, we zien de worsteling van een aantal gelovigen. Een filmpje van de kerkgang in de bible-belt hoort er ook bij.  En uiteindelijk verandert er niks. Ja, er zijn  flink wat kinderen ernstig ziek. En er gaan er misschien een paar dood. Bij de vorige epidemie waren dat er drie.
Nederland, 2013.

3 opmerkingen:

Jeanne zei

Ik kan het me niet voorstellen dat ouders in deze tijd zulke risico 's voor hun kind willen nemen! Terecht boos!

Madelief Weideveld zei

Op zich vind ik dat er best eens gekeken mag worden naar de waarde van kinderziektes hoor. Mazelen was vroeger een rottige kinderziekte, maar hoorde in het rijtje rode hond, waterpokken. Ik kijk dan niet vanuit een geloof, maar puur menskundig gezien. Die ziektes waren niet alleen maar slecht.... Ernstiger vond ik de meneer die zei dat je geen baarmoederhalskanker krijgt als je monogaam bent....ook iemand uit de bible-belt....ik heb Nieuwsuur (uitzending was gisteren) er over geschreven.Zijn ze nou helemaal gek. Dag! MAdelief

Angenita zei

Ik kom uit de biblebelt en ook nog uit een zwarte kousen gezin. Ik weet nog dat toen ik klein was er polio uitbrak bij ons in de omgeving. Toen had ik er geen mening over, vond het alleen maar erg dat mijn vriendinnetje ziek was. Nu houd ik me vast aan de mening die mijn ouders hadden: Ouders laat je kinderen inenten, als God het wil word je kind echt wel ziek, Hij is tenslotte almachtig.