Totaal aantal pageviews

donderdag 18 juli 2013

Handel in veren

Wordt er niet meer gelezen, Bettie? Nou natuurlijk wel! Veel juist. Verschillende boeken tegelijkertijd.
Dit boek is uit en dat vind ik jammer. Ik las het tijdens een slapeloze nacht en zo was het niet eens erg dat ik niet kon slapen.
Om te beginnen,  ik heb meer van deze schrijfster gelezen en ik vind Rascha Peper een geweldige vertelster.  Dit is haar laatste boek, postuum verschenen, want Rascha Peper overleed helaas een paar maanden geleden.
Zij was ernstig ziek en  heeft eerst gedacht dat ze dit boek niet meer af zou kunnen krijgen. Er zat al heel veel werk in en ze heeft overwogen het boek door een andere schrijver af te laten maken. Maar dankzij een opleving tijdens haar ziekte heeft ze het verhaal toch nog zelf kunnen beëindigen
Het is het verhaal van ornitholoog Henk Bronkhorst. Hij is in Nieuw Guinea (in de jaren vijftig) op zoek naar een misschien uitgestorven vogel: het Bruijns Boshoen. Ondertussen zit zijn vrouw Minke thuis en groeien ze uit elkaar. Ook omdat het zulke totaal verschillende mensen zijn. Henk overlijdt jong. Vele jaren later, in 2012 laat Minke haar kleindochter Wendy een familiegeheim ontdekken.
Hoewel Rascha Peper van plan was een veel groter werk te schrijven, is dit boek toch wel een afgerond geheel. Ik had graag nog veel meer willen lezen over de 'hoofdrolspelers' en ook over hoe het met die vogel zat. Dat komt er niet meer van. Maar het boek is toch een aanrader!

Geen opmerkingen: