Totaal aantal pageviews

zaterdag 1 februari 2014

Wanneer was de laatste keer...

Ik weet niet meer in welk programma, maar laatst hoorde ik een interviewer vragen:
Wanneer was de laatste keer dat u iets voor de eerste keer deed?
En daar moest ik heel erg over nadenken. Zo vaak doe ik eigenlijk niet iets voor de eerste keer.
Ja ik lees een nieuw boek, of ik hoor een nieuw liedje. Maar de aktiviteit is niet nieuw. Ik bezoek een nieuw land of een nieuwe stad, maar op reis gaan is niet nieuw. Ik haak een deken en ik vrijwillig op school. Maar de aktiviteiten zijn niet nieuw.
Dit weekend passen wij op onze kleindochter Anna. Dat is een beetje nieuw omdat we nog nooit drie dagen en drie nachten hebben opgepast. De aktiviteit is echter niet nieuw.

Anna zelf, die doet dagelijks dingen voor het eerst. En wat is dat superleuk om te zien. Echt geweldig. Ze zegt ook dingen voor het eerst natuurlijk. Ze ziet  dingen voor 't eerst en kan dan zo verwonderd kijken dat het ontroert.
Maar dat is Anna.
Wat echtgenoot betreft, ik gok dat het ook voor het eerst was, dat hij 's morgens, net uit bed, een 'hoedje' op zet, om zijn kleindochter te amuseren.

Van mezelf zou ik het niet weten. Betekent dat misschien dat ik ontzettend saai ben? Nou, nu ik er over nadenk zou dat heel goed kunnen.  Nooit meer iets nieuws... tsss. Ik moet maar eens iets nieuws verzinnen!

En hoe zit dat bij jullie? Wanneer was de laatste keer dat je iets voor de eerste keer dééd?

8 opmerkingen:

Jolande zei

Enige foto's.
Vorige week sprak ik voor de eerste keer een paar woorden Portugees tegen iemand en het werd nog begrepen ook! :-)

Anoniem zei

Ik heb gisteren voor het eerst LINZENsoep gemaakt. Telt dat ook? Wel eerder soep gemaakt natuurlijk. Had me terdege voorbereid voor die linzensoep, eerst maar eens uitgezocht welke soort linzen ik had gekocht. Er zijn nl. heel wat verschillende soorten...AnoMIEN

Marloeskreatief zei

Ha ,,ha krijg een glimlach op mijn lippen ,nou denk eigenlijk dat ik ook heel saai ben ,"......... Na dit stukje gelezen te hebben. En is dat erg vraag ik me dan af .....nee hoor helemaal niet ,........liefs marloeskreatief

Wieneke zei

Een paar jaar geleden ontwierp en maakte ik zelf een glas in lood raam.
Heel moeilijk en nauwkeurig werk en ik deed het daarna nooit weer.
Ik moest best lang nadenken voordat ik iets voor je kon vinden :-)
Wij zijn lekker saai dus. Nou en?

Kitty zei

Nee hoor Bettie, je bent helemaal niet saai! En ik wist het meteen: afgelopen donderdag voor het eerst mijn been gebroken :(

Therese zei

Goh ja, ik ga eens nadenken. Ik heb ook geen spontaan antwoord.

Therese zei

Ik dacht en dacht en nu heb ik dit: de eerste keer dat ik poppen breide, was een jaar geleden, maar ik breide niet voor het eerst.
de eerste keer dat ik 'griezels' tekende, was vanmiddag, voor zover ik weet, want ik heb in mijn leven al heel veel getekend.
de eerste keer dat ik bij een hond (van een ander) een teek verwijderde, was een paar jaar geleden.
Ja, het zijn geen opzienbarende dingen, maar toch denk je dan: "Dit doe ik voor het eerst".

Zaanse Zolder zei

Wat een leuke foto's !!!