Totaal aantal pageviews

maandag 27 oktober 2014

Nena. Scheurtje 5

Het waren weer de Hoornse Filmdagen. Dat betekent een weekend vol films in Cinema Oostereiland. Er worden er twintig vertoond in drie zalen in drie dagen. Geweldig.
Niet dat wij er twintig zien hoor. We zagen er drie (in drie dagen). De openingsfilm die uitverkocht was en in alle zalen werd vertoond was Aanmodderfakker. Een film die maar liefst drie Gouden Kalveren won: voor beste film, beste acteur en beste scenario.
En ik? Ik vond er niet veel  aan. Lekker makkelijk, hoef ik het er ook helemaal niet over te hebben.
Tijdens de filmdagen krijg je bij iedere film een kaartje uitgereikt, waarop je je waardering kunt uitspreken.


Heel simpel , na afloop geef je een scheurtje in het vakje. Je kaartje wordt aangepakt en klaar! Zo komt er een totaalbeoordeling uit van het publiek.
Voor Aanmodderfakker zat mijn scheurtje in vakje 2. Maar... om mij heen hoorde ik ook enthousiaste reacties en er werd ook veel gelachen.
Dus... ik zal niet tot de doelgroep behoren denk ik dan maar.
Zaterdagmorgen de tweede film. Ook een Nederlandse. NENA.
En blijkbaar behoorde ik nu wel tot de doelgroep, want ik vond deze echt geweldig. Mijn scheurtje kwam in vakje 5. Dat van mijn man ook trouwens.
Deze film kreeg ook Gouden Kalveren,twee, voor beste regie en voor beste actrice. Zodat mijn vertrouwen in de Gouden Kalveren weer enigszins is hersteld.
Die beste actrice is Abbey Hoes en ik ben het er helemaal mee eens. Echt heel erg goed.

Het verhaal:  
Het is 1989 en de zestienjarige Nena is verliefd. Op Carlo, een leuke pitcher met blauw haar. Haar ouders zijn gescheiden en haar vader heeft een ernstige ziekte waardoor hij totaal afhankelijk is. Hij wil eigenlijk niet meer leven en heeft al een zelfmoordpoging gedaan. Nena ziet het uitzichtloze bestaan van haar vader en beleeft tegelijkertijd haar eerste liefde.
Een echte aanrader. Ik denk dat ik het voortaan maar 'scheurtje 5' noem als het een aanrader is. 

Over de derde film: St Vincent, met Bill Murray (die ik nog kende van the Grand Budapest Hotel), zal ik het later nog wel eens hebben, maar ik kan nu al zeggen: scheurtje 5
3 opmerkingen:

Chantal zei

St Vincent wil ik zeker gaan zien

Ingrid Orens zei

Grappig, die beoordelingskaartjes ! Wat zouden ze met de resultaten doen ? Worden die bekend gemaakt ?

Bertiebo zei

Ja die werden bekend gemaakt. Het is natuurlijk alleen de waardering van het filmhuispubliek hier, maar toch...