En lekker dat die stukjes waren!!! Zo lekker dat ik vroeg of ik er wat van mocht kopen. Dat mocht.
'Gemaakt met suiker en munt?' vroeg ik. Ja, dat was zo. 'Maar ontzettend moeilijk om te maken, omdat het zo nauw luistert wat temperatuur betreft' zei het meisje dat met me afrekende.
Ik nam me voor om eens te zoeken naar een recept voor pepermunt. Want het leek mij toch een beetje op borstplaat en dat kon ik (lang geleden) maken.
Nou inderdaad, de temperatuur moet op een bepaald moment precies 123 graden zijn. Dat gaat niet lukken, zo'n thermometer heb ik niet. Maar er zijn alternatieven, lees ik. Ik zoek verder!
5 opmerkingen:
Ik ben benieuwd.
Je kunt altijd nog terugvallen op "babbelaars"....
Nu heb je mijn aandacht ook !! Zelf pepermunt maken, dát lijkt me pas interessant !!
Het ziet er in ieder geval heeeeel erg smakelijk uit hoor...
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam
Mijn eerste gerecht op de kookles (1962!!!). Heerlijk, maar geen idee meer hoe ik het toen maakte. Dus als je recept terug vindt, dan wil ik dat wel hebben.
Een reactie posten