Totaal aantal pageviews

zondag 16 april 2017

Santiago

Ja hoor, Portugal, iedereen hier, kent zijn Portugees, aan de reacties van gisteren te zien.
Ik vlieg niet meer, dus met de auto op weg naar Portugal. Leuk, zodra we Hoorn uit waren kregen we een vakantie gevoel. Nederland, België, Frankrijk, Spanje...
In Spanje overnachtten we in een plaats genaamd Rabé de las Calzanos. Een klein, prachtig en heel stil dorpje in Spanje. 223 inwoners.
Toen we aankwamen, zagen we dit bord:


Ik dacht eerst dat het iemand met een hengel was. Maar dat zag ik verkeerd. Het bleek een plaats te zijn op de Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela en dus geen hengel maar een wandelstok.

In het hotel spraken we een Nederlander uit Deventer die de route liep.
Hij had nog 476 kilometer te gaan en was superenthousiast.
Over de contacten met andere wandelaars. Over de spectaculaire zonsopgangen, nadat hij 's morgens al zeer vroeg was vertrokken. Over het prachtige landschap en ook over de zwaarte van de tocht. Negenenzestig was hij en hij had bedacht dat hij voor zijn zeventigste dit wilde doen. Hij deed het overigens niet uit religieuze overwegingen of om boete doen. Het ging hem om de wandelprestatie.
Respect!
We wandelden zelf ook een pittig stuk, om het dorp en de omgeving te verkennen, dus ik kan zeggen dat ik een stuk Pelgrimsroute heb gelopen. Maar daar zal het bij blijven, hoezeer ik ook snap dat iemand dit wil volbrengen.
Maar pfff, het is echt zwaar en hoe moet je alles meesjouwen en zo. Wat kan je trouwens meenemen, bijna niks natuurlijk. En dan slapen op een soort slaapzalen met andere mensen. Best gezellig hoor, maar niks voor mij.
En 's zomers is het natuurlijk hartstikke warm, terwijl het nu nog koud is 's nachts en 's morgens vroeg. Het vriest nog. Een dikke jas dus. 
Hoe dan ook, het was een gezellige boel in het hotel, maar iedereen ging vroeg naar bed.
De volgende morgen kreeg ik bij het ontbijt een kleine herinnering, van de eigenaar.En deze jonge vrouw stond al klaar om te vertrekken. Stoer hoor, in d'r dooie eentje.  Ze vroeg nog of er op de muur waarop alle pelgrims iets kunnen achterlaten,  een aandenken hing van iemand uit Turkije, Maar dat was niet zo. 
'Dan ben ik de eerste', zei ze.
19 opmerkingen:

Inge zei

Flinke rit, zo helemaal naar Portugal, maar ja, de wandeltocht duurt langer :-)

Bertiebo zei

We deden er vier dagen over, echt op het gemak dus. Ik zou er niet aan moeten denken dat ik dat zou moeten lopen,hihi

Angie zei

O, ja de over de wandeltocht nar Santiago de Compastelle heb ik al veel gelezen. Ook wel blogs gevolgd van mensen die m liepen,vanuit Nederland. Respect! Leuk dat je zo'n wandelaarster ontmoet hebt.
Een goede vakantie toegewenst in Portugal. 🌞

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

Dat zijn nog eens mooie Paasdagen. Geniet van je heerlijke reis en we reizen graag via je blog even mee. Veel plezier en groet El

Jolande zei

Ik volg een blog van iemand die over de hele wereld van zulke wandelingen maakt, heel indrukwekkend.
Ik heb ook een klein stukje van de route gelopen, in Namen :-)

izerina zei

Fijne vakantie met mooie ontmoetingen daar

Ferrara zei

Je reist met je eigen auto door Portugal. Dat is helemaal fijn. Je zal de blauw/gele bewegwijzering nog regelmatig tegenkomen evenals de schelp en St.Jacob zelf. Diep in mijn hart een beetje jaloers ... Alweer vier jaar geleden dat we voor het laatst in Portugal waren.
Veel plezier nog!

miekequilt zei

Wat heerlijk om rustig met de auto te gaan. Ik eens jullie een fijne vakantie.

Jeanne zei

Apart om in zo'n 'wandelhotel' tussen de wandelaars te zitten. Lijkt me een mooie ervaring naar Santiago te lopen!

Ageeth Mooij zei

Dit is al zo'n mooi deel van je vakantie! Ik wens je nog veel meer om van te genieten.

In de weer zei

Een heerlijke vakantie wens ik jullie toe. Geniet van de prachtige betegelde gebouwen . Dat vond ik echt schitterend toen ik er voor het eerst was.

Neeltje zei

Fijne vakantie!

Mrs. T. zei

Mijn ouders hebben de route met de camper gedaan. Niet helemaal zoals bedoeld natuurlijk, maar ze hebben er wel van genoten.

Fijne vakantie!

Mirjam Kakelbont zei

Mijn man en ik willen 'm ooit nog eens fietsen vanaf huis. Het liefst heen en terug. Ik heb heel veel gelezen over de route naar Santiago. Er zit een hele geschiedenis achter. Heel leuk om dit op jouw blog te lezen.
Lieve groet.

Villa Zeezicht zei

Wat leuk, dat je op de camino zat! Het is echt een grote wens van me om hem eens te lopen... Veel plezier in Portugal!!

Marthy Berends zei

In St.Jacobiparochie net boven Franeker begint een Jacobspad. Wij zijn daar begonnen en zijn in 2010 tot de Belgisch/Franse grens gekomen. We liepen in Nederland weekenden en in België meestal drie dagen achter elkaar. Voor het verdere traject moet je eigenlijk meer dagen achter elkaar gaan lopen en dat red mijn lichaam niet meer. Als je eens wist hoe erg ik dat vind.

Vlimbouter zei

Ook in Frankrijk vind je heel veel plaatsen die op de route naar Santiago liggen. Veel bewondering heb ik voor de mensen die de hele route lopen.

Els04 zei

tof!

Alet Venhuizen zei

Het heeft iets indrukwekkends vind ik, die route. Een vriendin van mij heeft plannen om hem te lopen.
Fijn dat je er een stukje van 'kon proeven'.