Totaal aantal pageviews

zaterdag 29 april 2017

WasEen wasdroger heb ik niet. Maar wel een achtertuin en een trapgat.
Het liefst hang ik onze was in de achtertuin en als dat echt niet kan door slecht weer, dan in het trapgat. 's Morgens opgehangen, volgende ochtend droog. Het ruikt natuurlijk niet zo lekker als een buiten gedroogde was, maar het werkt uitstekend en is ongevaarlijk.
Stomverbaasd was ik, toen laatst een buurman uit ons rijtje zei dat hij het echt belachelijk vindt dat mensen hun was buiten drogen.
'Geen gezicht' vond hij.
Tja, smaken verschillen. Ik vind het wel een gezicht. Een mooi gezicht zelfs.
Ik maak ook altijd als ik ergens ben,  foto's van zo'n buiten hangende was. En dan kan ik het bijna ruiken. Heerlijk.
In Portugal hebben de mensen geen probleem met het buiten ophangen van de was. Ze zouden wel gek zijn om geen gebruik te maken van de warme zon, die gratis is.
Gek zijn ze niet, dus zie je overal was hangen. Ik geniet!

Op de laatste foto zie je de vrouw de was binnen halen. Ze trekt aan de draad en de droge was komt naar haar toe. Mooi systeem!

19 opmerkingen:

miekequilt zei

Als het kan, hangt hier ook de was buiten. Heerlijk. Omdat wij onder een vliegroute wonen, stel ik me vaak voor hoe dat er van bovenaf uit ziet, die vrolijk wapperende was.
Ik weet dat het in Canada in sommige staten uit esthetisch oogpunt verboden is.

Jolande zei

Ik droog de was alleen buiten als ik zeker weet dat het droog blijft. Wij hebben een aparte waskamer met een droogtrommel en 3 droogrekjes, dus dat is wel heel fijn.
In Leuven zijn regels over was zichtbaar drogen, hoe en wat precies weet ik niet, maar je mag het niet over je balkon hangen in het zicht.
In Portugal inderdaad geen enkel probleem, wij moesten in Lissabon wel eens van de stoep af omdat de was er hing :-)

Anoniem zei

Was dat buiten hangt, heeft iets gezelligs om te zien, vind ik. Een teken dat er geleefd wordt, en dat kan best wat vaker zichtbaar zijn.

Inge zei

Het is heerlijk slapen tussen buiten gedroogd beddengoed

anne zei

Was wapperend in de wind :ik vind het een prachtig gezicht.
Zelf droog ik de was op zolder, aan een heel ingenieus wasrek dat hangt in het trapgat, en dat je omhoog kunt hijsen. Het schijnt echt Engels te zijn, en het is ook gemaakt door de Engelsman waar wij ons huis van kochten.Ideaal ! Vroeger hing ik ook alles buiten , als het even kon ,maar kinderen de deur uit, en de wasmachine op zolder... te veel gesjouw. Heb trouwens geen droger .

Jeanette Renting zei

Het staat ook zo gezellig, vind ik. In een snel veranderende maatschappij is dit iets wat nog steeds bestaat. Heerlijk. (maak er ook foto's van, net als jij)

Marjan zei

Volgens mij zijn het alleen mannen die dat soort opmerkingen plaatsen *Ü*.
Wapperende was vind ik schitterend en ook ik maak er in het buitenland nog welneens een foto van. Een van die foto's hangt (lekker uitvergroot) in een mooie lijst in de kamer náást een (eigen) foto van een hele oude deur (die vind ik ook mooi :-)
In het buitenland hangt de was soms bijna tegen de muur aan en altijd vraag ik me dan af of het wel schoon blijft....
Een toppunt van heerlijk voor mij: 's avonds in bed kruipen onder schoon beddengoed dat buiten te drogen heeft gehangen; mmmm dat gevoel en die lekkere lucht :-)
Groetjes weer

Emie zei

Eén van mijn favo-foto-onderwerpen!

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Ik deel je liefde voor buiten hangende was!

Pippa's Hus zei

Ik vind de was buiten hangen ook heerlijk! En de was op de eerste foto zou ik wel aan mijn lijn willen hebben. XX Esther

Jeanne zei

In Volendam kennen ze ook het systeem van de was binnenhalen door aan de waslijn te trekken. Ze hangen de was hoog op boven de schuttingen uit.

Ferrara zei

Ik heb veel in Portugal rondgereisd en elke dag ben ik benieuwd wat je nu weer is opgevallen. Vandaag is het dus wasdag. Als je eens tijd hebt... http://ferrara-openronddedeur.blogspot.nl/search?updated-max=2017-01

Alet Venhuizen zei

Geweldig toch zo'n waslijn met was. Helemaal als er van die mooie gebloemde tafelkleden en schorten aan hangen.
Het allerliefst droog ik de was buiten en dat doe ik dus ook zodra het kan.

Onlie Mie zei

Heel erg rare buurman hebben jullie. Vers gewassen en daarna buiten in de wind gedroogde lakens... daarin slapen is toch geld waard? Heerlijk!

Kitty zei

Welke buurman? ;)

Villa Zeezicht zei

Haha, heerlijk en leuk, buiten hangende wapperende was! Ik maak er ook vaak foto's van ;o) Deze zijn wel heel erg leuk!!

Ageeth Mooij zei

Heerlijke foto's en ik kan mij de geur zo voor de geest halen. Vroeger rook mijn net verschoonde bed ook zo lekker. De was van de eerste foto is prachtig om te zien.
Mijn moeder had waslijnen met gedraaid touw, waar je de was in vast kon doen (dus zonder wasknijpers). Dat was te zwaar voor mijn kinderhanden. Ik droog nauwelijks iets buiten.

Els04 zei

slim!
kus

Tartelette Maison zei

Ik droog de was liefst buiten maar in de privacy van mijn tuin. In het zuiden droogt iedereen alles aan de gevel, het raam of balkon vooraan het huis. Daar kan ik wel van genieten. 😊