Vrijdag was er een voorbezichtiging van de nieuwe tentoonstelling in het Westfries museum. Ik ging kijken en was heel erg verrast. Zo verrast dat ik ter plekke besloot te gaan werken de volgende dag.
De eerste dag van de nieuwe en laatste expositie, want hierna, op 1 juni gaat het museum echt dicht voor de verbouwing
En ik heb het gedaan. Het is ook eigenlijk geen werk. Ik moet er zijn en mijn ogen open houden. Kan ik.
Dit werk hangt niet op de tentoonstelling. Maar het vormt, in een filmpje, de achtergond voor het werk van Rien Bekkers. Kijk zo:
De tentoonstelling heet Time in Fashion. En er is werk te zien van drie verschillende onwerpers. Dit is dus van kunstenaar Rien Bekkers.
Zoals het in de folder mooi omschreven werd: 'een link tussen verleden en heden, maar ook tussen Westerse modetradities en die van andere culturen' Dat laten die drie zien.
Ik vind dit werk echt heel bijzonder. Ook omdat gemaakt is van:
Er is nog veel meer werk van Rien Bekkers te zien in het museum en allemaal even prachtig gemaakt. Bekkers is kostuumontwerper en werkte aan meer dan honderdvijftig theater/opera/balletprodukties.
Dit werk, deze miniaturen waren al eerder in het museum te vinden en ik was echt blij om ze weer terug te zien.
Tenslotte:
- Rien Bekkers komt twee keer een lezing houden in het museum en als ik nu niks breek ga ik daar zeker luisteren.
- De foto's (behalve die van het papier) zijn gemaakt door mijn man, want die van mij waren dramatisch.
- De andere kunstenaars zijn: de Oekraïnse Asya Kozina. Zij is papierkunstenares. En echt, je weet niet wat je ziet! Haar werk was niet eerder in Nederland te zien en is echt ongelooflijk!
- En de Hoornse couturier Sepehr Maghsoudi.
- Het schilderij waar de kleding van papier op is gebaseerd is van Dirck van Santvoort en hij schilderde de familie van Dirck Jacobs Bas, rond 1635
Verder alle info, ook over allerlei extra activiteiten, vind je hier
En je snapt dat ik er nog op terugkom.
De verbinding? In hun werk leggen zij op. geheel eigen wijze een link tussen verleden en heden, maar ook tussen Westerse modetradities en die van andere culturenDe verbinding? In hun werk leggen zij op geheel eigen wijze een link tussen verleden en heden, maar ook tussen Westerse modetradities en die van andere culturen
Op de expositie zijn creaties te zien van drie ontwerpers. De Oekraïense papierkunstenares Asya Kozina, kostuumontwerper Rien Bekkers en de Hoornse couturier Sepehr Maghsoudi. De verbinding? In hun werk leggen zij op geheel eigen wijze een link tussen verleden en heden, maar ook tussen Westerse modetradities en die van andere culturen.
De verbinding? In hun werk leggen zij op geheel eigen wijze een link tussen verleden en heden, maar ook tussen Westerse modetradities en die van andere culturen
7 opmerkingen:
Lijkt me een hele leuke ervaring al dat papier in andere vormen te zien. Bananenpapier was mij onbekend.
Dat klinkt reuze interessant.
Knap gemaakt! Je kunt zo veel verschillende soorten papier maken, van schimmels ook hoorde ik laatst. Leuk dat je weer kon werken!
Bananenpapier, hoe bijzonder is dat...
Fijn dat je weer aan het werk bent, en waarom niet.. geeft ook weer lekker afleiding!
Bananenpapier? Now that´s interesting indeed.
I hope you show more paper-artwork!
Wat fijn dat je weer wat kon werken.
Een heel mooie tentoonstelling lijkt me, ik hou het in gedachten.
mogge Bertiebo
zo leren we alle dagen nog weer , ook ik kon dat bananenpapier niet
geniet de dag
Een reactie posten