Totaal aantal pageviews

dinsdag 2 oktober 2012

De smaak van venijn - Alan Bradley

Ik had nog niet van de schrijver of van dit boek gehoord, maar ik viel op de omslag. Prachtig van kleur, het lijkt wel een gestempelde Atc. Eigenlijk zonder verder te kijken nam ik het boek mee uit de bieb. En het is me toch een lekker boek!! Ik heb het nog niet eens uit, maar ik post nu al.

Hoofdpersoon is de elfjarige Flavia de Luce die met haar vader en zussen Ophelia en Daphne op een landgoed woont. Flavia is hoogbegaafd en dol op scheikunde, dus het treft bijzonder dat er een lab in haar huis is, dat vroeger van haar overleden moeder is geweest. Flavia experimenteert en probeert haar mengsels graag uit op haar zussen. Op een ochtend vindt Flavia het lichaam van een man in de tuin. Hij sterft waar ze bij is. Dan begint Flavia haar eigen onderzoek, want de politie wil haar niets vertellen. Ze ontrafelt een geheim uit haar vaders verleden en gaat zo op in haar speurwerk dat ze ook zichzelf in gevaar brengt...

Het is echt superleuk geschreven en  spannend.Voor alle duidelijkheid: het is geen kinderboek.  Het heeft iets Christieachtigs en speelt in de jaren vijftig.Ik vind het wel fijn dat er nu eens niet vijfentwintig verhaallijnen door elkaar lopen. Gewoon recht toe recht aan.  Echt een aanrader. En het mooiste is dat er nog meer delen zijn. Wederom met de onwaarschijnlijke Flavia.
http://www.flaviadeluce.com/
(Oorspronkelijke titel: The Sweetness at the bottom of the Pie).

2 opmerkingen:

Wieneke zei

Meteen gereserveerd bij de bieb. Ik hou wel van rechttoerechtan. ;-)

Wieneke zei

Gisteren in begonnen en je hebt volkomen gelijk: lekker boek!