Totaal aantal pageviews

vrijdag 19 oktober 2012

De vanger in het graan

Op mijn lijst klassiekers die ik nog niet gelezen heb, stond deze bovenaan. De vanger in het graan van J. D. Salinger.The Catcher in the Rye. In het Engels klinkt de titel veeel beter.  Ik wist al van alles over dat boek zonder het ooit gelezen te hebben. De naam van de hoofdpersoon bijvoorbeeld: Holden Caulfield. En dat die hoofdpersoon een puber is. Dat het boek een hele generatie heeft beïnvloed. Maar mij niet tot nu toe. Na lezing ook niet trouwens. Maar ik vond het wel een goed boek. Ik kan begrijpen dat het invloed heeft gehad. Het verscheen in 1951. En nu kan ik het wegstrepen van mijn lijst. Dat is fijn.
Het volgende boek van dát lijstje, is Madame Bovary van Gustave Flaubert. Hebben jullie ook zo'n lijstje?

1 opmerking:

Wieneke zei

Nee, geen lijstje. Maar ik denk dat ik zowat alle klassiekers wel heb gelezen in de loop der jaren. Trouwens Emma Bovary is een vreselijk mens. Ik ergerde me dood aan haar. Net als aan Eline Vere. Dat is een vrouwensoort waar ik niets van moet hebben. Ook niet in real life. ;-)

OT: Ik heb 'Het Stroeve Touw' (Flavia de Luce) besteld bij de bieb. Maar er was iets fout gegaan en nu heb ik het nog niet.