Totaal aantal pageviews

woensdag 24 april 2013

Zachtgeel!

Kijk, dit gebeurt er als je de pas aangeschafte, spierwitte hemden van je echtgenoot, vóór gebruik wilt wassen. Je deed de hemden vast in de wasmachine, maar dat was je volgende morgen toen je je stofdoeken wilde wassen totaal vergeten.Van die ouderwetse knalgele stofdoeken. Zo ouderwets dat je ze bijna nergens kunt krijgen, maar ja ik heb nou eenmaal het liefst die gele.
 Zachtgeel wordt je witte wasje dan. Eigenlijk wel een schattig kleurtje, maar niet wat echtgenoot wil.
Mijn moeder deed het vroeger wel eens expres, een gele stofdoek meewassen. Met een vale witte handdoek of zo.
Maar dit was dus niet de bedoeling en ik moet eerlijk zeggen dat echtgenoot dan niet eens zelfs maar een klein beetje pissig wordt. Iets dat andersom zeker wél het geval zou zijn geweest!

9 opmerkingen:

Puur Arnika zei

zacht geel is ook best mooi ;-)

Wieneke zei

Nog een keer en dan met de onderbroeken. Heeft Frits een paar heel schattige setjes :-)

KnutzEls zei

zou mij ook zo maar kunnen gebeuren. Maar een uurtje in een emmertje met water en bleek en het wordt weer wit. Of zoals Wieneke al schreef, misschien wordt het wel een trending modeverschijnsel...

Marga zei

Ik heb dat 1 x gedaan met zo'n stofdoek, dat is zeker 35 jaar geleden, maar de laatste keer presteerde ik het met een donkerrode coltrui van mezelf en een polo van JW: was blauw met wit, is nu blauw met (vies) roze!

Zaanse Zolder zei

Gelukkig heb je een hemd meestal ónder je kleding aan, dus van dat geel zie je niks toch... of inderdaad even in de bleek zetten hoor.

Therese zei

Ik vind geel nog niet zo erg. Zelf had ik eens een wit sportbroekje van echtgenoot in de was gedaan en het kwam er lichtblauw uit. Opnieuw in de was gedaan en toen... was het roze! (De 1e keer zat er iets blauws bij, de 2e keer kennelijk iets roods.)
Groetjes!

Kitty zei

Ik heb eens een trainingsjackje (donkerblauw) met een luierwas (jaja dat waren nog eens tijden) meegewassen, en als het nou nog egaal verkleurde...

Madelief Weideveld zei

HAHA!!! Wat geweldig lichtgele hemden!
Dat idee van die onderbroeken vind ik wel een goeie.
Ik zou ze leuk afbinden, knikkers erin en dan in de bleek...krijg je een soort omgekeerde tie and dye..
Leuk voor de vakantie ;-) Een voor jou en één voor hem.

Juffrouw Waardvleugel zei

Ik snap daar niets van, ik doe een witte was, en soms komt het er ietsiepietsie grijs uit.....;)