Totaal aantal pageviews

maandag 16 maart 2015

Twinset

Vrijdag droomde ik over een twinset. Zo een van Peter Hahn waar je altijd een folder van krijgt. Die zit dan in een tijdschrift, die folder.Je hebt hem vast wel eens gezien.
Ik vond het al meteen raar.
Waarom droomde ik dat nou en echt hè, dat ik zat te bedenken welke kleur, dat ik het eigenlijk wel duur vond, maar toch overwoog om er twee te nemen, want een twinset komt altijd van pas. Ik koos voor groen.
Heel raar, vooral omdat ik een klein twinset trauma heb.
Mijn moeder heeft er eens een voor me gebreid toen ik een jaar of twaalf was. Heel fijntjes gebreid, dunne wol. Het was prachtig echt, maar ik wilde het niet dragen want de kleur (zoals op de foto de vijfde kleur van onder) stond me niet aan.
Trouwens een twinset vond ik sowieso het toppunt van truttigheid toen.
Dat had ik natuurlijk wel meteen aan mijn moeder gemeld, maar ja, toen had ze de wol al gekocht, dus geen gezeur, ze breide vrolijk voort. En ik móést het aan. Dat heeft heel wat eh discussies opgeleverd en veel heb ik het niet aangehad.
Wat er uiteindelijk mee gebeurd is weet ik niet.
Maar goed ondanks dit trauma droomde ik dus toch dat ik een twinset ging bestellen bij die Peter Hahn. Er was geen enkele aanleiding voor die droom, voor zover ik na kan gaan.
Ik heb na die mislukking nooit meer een twinset gedragen. Ik denk wel heel vaak aan mijn moeder, maar eigenlijk nooit in verband met dat breisel. Dus geen idee waar die droom vandaan kwam.
Hoe dan ook, ik droomde het vrijdagnacht. En nu komt het rare:
Op zaterdag vallen de kranten met een plof in onze bus. Die plof wordt veroorzaakt door de magazines die zowel Volkskrant als Parool toevoegen en die ik veel leuker vind dan de krant. Dus als eerste lees.
En wat denk je, in een van de magazines zit die Peter Hahn folder. Met een groen twinset pontificaal op de eerste bladzijde.
Ik dacht nog even dat ik verder droomde. Maar dat was niet het geval, ik zat gewoon aan tafel.
Tamelijk bizar, toch?

11 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Jee echt helemaal bizar! Misschien moet je die dan toch ook maar bestellen nu! Kwestie van verdere gekke dromen te bannen!;-)

Ingrid Orens zei

Ik zou ook zeggen : bestellen !
Jij was als kind dus het omgekeerde van mij : ik droeg graag, en dikwijls, twinsetjes... Ik vond dat toch zo makkelijk...
Maar, om eerlijk te zijn, ik was ook wel een beetje een seut, dus het paste wel bij mij :-))))

Ingrid Orens zei

Oeps - even voor alle duidelijkheid vertalen : een seut is het vlaams voor een "braaf, saai trutje"

Bertiebo zei

Ingrid, ik woonde in Zeeuws Vl. Seut is voor mij bekend, ik zeg het nog steeds hihi.

Zaanse Zolder zei

Een teken van boven hoor hahahaha! Toen ik een jaar of 16 was was het volgens mij helemaal hip een twinset, ik had ze dus óók :-)

Wieneke zei

Ja, dit kan echt geen toeval zijn. Bestellen dat twinset, maar dan wel in een leuke kleur. ;-)

Marga zei

oh Ingrid, dat woord hoorde ik lange tijd niet: seut!! :) En het komt dus ook in Zeeuws Vlaanderen voor hoor, zoals Bettie al meldde!

Happy Earl Grey zei

Ik gooide net de gids in de papierbak en ging even lezen met een koffie.
Toeval? Waar is die Peter Hahn bezig?
Fijne dag en groetjes
El

P.s. Ik heb je theeblog genoemd in mijn blog.

Lidwien Bruin zei

Er zit echt maar één ding op, Bettie... En groen ìs toevallig mijn lievelingskleur.

Hanneke zei

Dat was heel modieus toen ik op mijn keurige meisjesschool zat, liefst met een kiltrok met een dekenspeld. En met pennyshoes eronder.

AnjaM zei

Ik vond twinsets ook truttig!
Ik had trouwens vroeger een maillot die prikte. maar ik moest hem aan van mijn moeder. Toen heb ik er met een grote schaar een gat in geknipt. Was mijn moeder niet blij mee:-)