Totaal aantal pageviews

vrijdag 20 maart 2015

Wat ik ook nog even wil zeggen...

...is dit:
Ik heb nu een paar keer gekeken naar het programma Help mijn man is een klusser. Wel met een boek erbij hoor, want anders was het niet te doen.
Normaal gesproken verafschuw ik de term vrouwtje, maar in dit programma gaat het echt om een vrouwtje. En wel een zielig vrouwtje, meestal ook nog zwanger natuurlijk.
De man van het zielige vrouwtje heeft beloofd het huis, of een kamer, of een keuken te zullen bouwen, vernieuwen, afmaken.
Maar dat doet hij niet. Het zielige vrouwtje zit in de rotzooi. Ze bidt en smeekt, maar de man doet niks. Het zielige vrouwtje blijft zitten waar ze zit, in de troep dus en laat zelf haar handjes ook niet wapperen, ze heeft genoeg aan zielig zijn.
Dan roept het zielige vrouwtje de hulp in van John Williams. Die komt, schrikt, wordt boos en confronteert de man. Het zielige vrouwtje dreigt met echtscheiding en dan begrijpt de man dat er iets gedaan moet worden. John trommelt een klusteam op, het zielige vrouwtje mag gaan logeren en als ze terugkomt is het huis of de kamer of de keuken helemaal klaar. Niemand is meer boos of verdrietig, een prachtige toekomst wacht.
Wat een flauwekul allemaal. Weg ermee!

8 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Wel makkelijke flauwekul voor die luie man!

Ingrid Orens zei

Ik erger me er langs de ene kant ook altijd dood aan, en langs de andere kant doet het me verschrikkelijk lachen - domme vrouwtjes... Als dat werk in huis dan toch zo belangrijk is, steek dan zelf de handen uit de mouwen. Of neem een aannemer in dienst !

Ineke Jonker zei

Ik begrijp die vrouwen ook nooit......of je helpt klussen of trekt conclusies...
Sinds vorig jaar besloten nooit meer te kijken.

Wieneke zei

Ja, we zijn in dit land helemaal dol op zieligheid. Het is gewoon een industrie geworden.

Katrien zei

Maar..... Als je getrouwd bent met zo'n klusser, dan zakt de moed je echt in de schoenen hoor. Als je een dagje te winkelen bent geweest, hebben zij ineens alle electra uit je huis gestript, of de badkamer gesloopt... Hier kan je als vrouw toch niets mee? Want het is vaak niet het enige, je staat hun zooi op te ruimen en achter je rug staan ze alweer 'te bedenken wat ze nog meer kunnen 'aanpakken'.
Dit soort mannen zijn eigenwijs, accepteren geen hulp, maar zijn op een andere manier ook vreselijk lief..je gunt ze te lang 'het voordeel van de twijfel ' en gelooft te lang dat ze het echt gaan doen. type ADD, dit soort mannen... ze zijn het meest gebaat bij een personal coach (niet hun partner) die helpt bij de planning.
Ik ben het met je eens dat het programma doorslaat, maar dit 'huiselijk leed' bestaat echt.

Marga zei

Ik heb nog nooit gekeken en dat is blijkbaar maar goed ook! :)

Stins zei

Ik zag laatst per ongeluk een stukje waar het leek alsof de man in een moordenaar ging veranderen.... Hij werd alsmaar enger! Maar ja, geen idee hoe het is afgelopen, maar ik was allang hard gillend weggehold als ik dat 'vrouwtje' was ;-)...

Mien zei

Rake conclusie, goed geobserveerd "vrouwtje".....