Totaal aantal pageviews

zondag 27 december 2015

Top Eén


't Is  dat ik het opschrijf, anders had ik niet meer geweten hoeveel films we dit jaar hebben gezien. Al wist ik natuurlijk wel dat het er veel waren.
We zagen er zesentwintig. Twee daarvan in de bioscoop en alle andere films in ons onvolprezen filmhuis. In Cinema Oostereiland. Waar je geen pauzes hebt, lekker zit, geen dure popcorn kunt kopen en vooral altijd erg aardig wordt welkom geheten.
Bijna alle films zagen we in de middag. Niets lekkerder dan een beetje werken en dan op tijd klaar zijn voor een voorstelling om half drie.
Ik keek ze dus nog eens door in mijn kleine boekje, waarin ik films die ik gezien heb en boeken die ik heb gelezen,  noteer.
En ik dacht aan de Volkskrant die ieder jaar met een toptien of tophonderd geloof ik zelfs komt. Samengesteld door hun recensenten en door de lezers.
Daardoor kreeg ik zin om mijn eigen topdrie te maken. Dus ik keek nog eens goed in mijn lijst en moest helaas constateren dat ik niet kan kiezen. Story of my life... niet kunnen kiezen.
En dus maakte ik een top één en daar staan drie films op. Alle drie op 1.

1. The Imitation Game
1. Suffragette
1. Selma

Nou misschien dat 1 ietsje hoger staat dan 1 of 1, maar het scheelt niet veel. Dus als je nou geen biosbezoeker bent en één van deze films komt op tv, dan moet je echt kijken. Maar écht! Afgesproken?

11 opmerkingen:

KnutzEls zei

Morgen naar Suffragette, ook in de middag. Je hoort wel hoe ik hem vind.

pourquoi pas ??? zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anita Willems zei

Mooi, zo'n overzicht.
Als je The imitaties game mooi vond, dan zal vast ook de serie The Bletchley Circle je aanspreken. Over de vrouwen die in de tijd van de oorlog de codes kraakten op Bletchley en na de oorlog zich een beetje verveelden. Toen gingen ze moorden oplossen. Te zien op Netflix, dat moet je dan wel hebben.

Lot zei

Ook een aanrader is "The Usual Suspects" al een oudere film.

Bertiebo zei

Ga ik onthouden, Anita en Lot!

Marthy Berends zei

14 Januari hebben we bij het filmhuis Gouda gereserveerd voor Suffragette, krijg er door dit berichtje nog meer zin. in.

Ria A.-S. zei

Ik ben een film"barbaar", lees wel altijd de beschrijvingen, maar kijk zeer zelden tot nooit.
Niet in de bioscoop, ook niet op tv.
Blijkbaar heb ik er geen geduld voor?

Kitty zei

Twee van de drie gezien, niet gek he? Suffragette gaat op het verlanglijstje.... als de film op tv of Netflix komt.

Els04 zei

Merci!

Mirjam zei

The Imitation Game, die hebben we nog niet gezien, ook nog niet van gehoord overigens... Maar Selma, daar hebben we heel erg van genoten en Suffragette, die gaan we in een kleine bioscoop in Hoofddorp zien, eind januari, daar kijk ik erg naar uit, lijkt me echt een geweldige film.
Ik vind het ook fijn dat jij je films noteert, want soms bekijk ik jouw titels en dan denk ik; o, die moeten we ook maar eens gaan kijken. Maar wij kijken bijna alles thuis, via gehuurde dvd's.
Fijne avond,
Liefs,
Mirjam

Villa Zeezicht zei

Ze lijken mij alle 3 zeer de moeite waard! Vooral de film Suffragette, vanwege de fascinatie in mijn tienerjaren voor de strijd voor vrouwenkiesrecht; de reden dat ik nog altijd zeer trouw stem.
Nu ben ik niet zo'n enorme bioscoop fanaat, maar ook hier op ons eiland zit een filmhuis. Pas is het verhuisd en nu gehuisvest in een prachtig oud beeldbepalend pand in de hoofdstad. Ik zal eens beter op hun programma letten ;o)