Totaal aantal pageviews

dinsdag 8 december 2015

Waar wil je voor in de rij staan?

Heel wat mensen die ik ken, hebben in de rij gestaan voor Adele. Bij wijze van spreken dan hè. Ze stonden niet echt in de rij, maar zaten heeeeel lang te wachten achter hun beeldscherm in de hoop kaartjes te bemachtigen. Soort van rij dan toch. (in de meeste gevallen ook nog voor niks, trouwens)
In het Parool stond laatst een artikeltje over tien populaire restaurants in Amsterdam, waar mensen soms urenlang in de rij staan.
En ik bedacht bij mezelf waar ik voor in de rij zou gaan staan. Ik kon het niet verzinnen en het antwoord is dus: waarschijnlijk helemaal nergens voor.
Ik heb wel eens in een rij geduldig staan te wachten. Twee keer zelfs kan ik me herinneren.
De eerste keer was in Londen. Daar was toen een grote Toetanchamon tentoonstelling die ik heel erg graag wilde zien. Uren heb ik er gestaan. Maar het was gezellig, het was mooi weer. Ik was nog jong en had aanspraak genoeg. Geen probleem dus en die tentoonstelling was fantastisch.
In New York, in Harlem heb ik ook eens in een lange rij gestaan en daar was het stervenskoud. Dat was de tweede keer. We wilden heel graag in een bepaalde kerk een gospeldienst bijwonen. Het was eigenlijk die dag onze enige kans en we dachten niet dat we nog eens in New York zouden zijn. Niet gelukt. Toen we bijna aan de beurt waren, bleek het vol te zijn. Ik vind het nog altijd jammer. En ik kan nog steeds voelen hoe koud het toen was.

En jullie? Waar zouden jullie voor in de rij gaan staan?

4 opmerkingen:

pourquoi pas ??? zei

Jeetje ik denk. Heb me dat weleens vaker afgevraagd, maar ik geloof voor niets.
Als t ergens zo druk is dat er een rij ontstaat hoef ik al niet meer.
Heel misschien voor een concert waar mijn Lief naartoe zou willen (met een vriend) dan zou ik het voor hem wel overhebben denk ik maar verder echt niet.
De laatste keer was een paar jaar geleden in een dierentuin omdat er een jong olifantje was geboren en ik hem zo graag op de foto wilde.
Nee, ik kan niets anders verzinnen, haha. Ben wel beneiuwd wat anderen zullen schrijven. fijne dag.

Marthy Berends zei

Ik heb even een poosje nagedacht maar ik sta eigenlijk nergens voor in de rij, hoogstens in de supermarkt. Ik hou er ook niet van en ik denk dat ik het er niet voor over zou hebben om uren te wachten om een kaartje te bemachtigen of om ergens binnen te geraken. Misschien heeft het ook met de leeftijd te maken en zou ik het wel doen als ik een stuk jonger was.

Marga zei

ik ga alleen in de rij in de supermarkt!

Jolande zei

Ik zag deze post vanmorgen, maar tot nu toe heb ik niets kunnen bedenken waarvoor ik uren in de rij zou willen gaan staan.