Totaal aantal pageviews

maandag 9 mei 2016

Dagje Rotterdam


Een dagje Rotterdam, met Els. Zo'n dagje bestaat meestal uit kletsen, fotograferen, kletsen, iets eten en drinken, kletsen,  meer foto's maken, wandelen en kletsen. 
Rotterdam is een fantastische stad, dat meen ik uit de grond van mijn hart. Want iedereen denkt nu wel dat ik zo gek ben op Amsterdam. 
En dat is ook zo. 
Maar Rotterdam is ook geweldig. 
Ik heb maar heel weinig foto's gemaakt deze keer. Dat had makkelijk gekund hoor, want Els is Rotterdamse en ze liet me een heleboel leuke en mooie plaatsen zien.
Toch niet veel foto's. 
Ik denk dat het kwam doordat we allebei superblij waren elkaar weer te zien en te beseffen dat het heel anders had kunnen zijn. 
Dat Els eigenlijk alles weer kan doen en dat die operatie zo goed gegaan is en dat ze dus gewoon weer een hele dag kan sjouwen door de stad en dat de cardioloog heeft gezegd dat ze weer nieuw is en dat ze zo nuchter is over het hele gebeuren, maar niet de hele tijd  en dat... Nou ja meer hoef ik niet te zeggen, toch? 


Dus ik laat het bij deze ene foto, omdat we hier ergens heerlijk zaten te lunchen in het zonnetje. En ik noteer een Ode aan Rotterdam, geschreven door de stadsdichter Daniël Dee. Gewoon omdat ik het mooi vind en lekker duidelijk. Ode aan Rotterdam
                                       

Ademruimte

Een kale vlakte
maken is niet moeilijk

met bommen of
sloopkogels kom
je een end

en met de juiste materialen
-staal steen en cement-
heb je binnen de kortste
keren weer een stad

maar om de ware levenslust
te scheppen heb je 
Rotterdammers nodig12 opmerkingen:

KnutzEls zei

Oh wat een lief blog. Ben ik net wakker en lig ik al in tranen. En het was zo heerlijk weer met jou te lopen!!!

Anoniem zei

Wat fijn dat het zo leuk was.
Leuk gedicht ook.

Pippa's Hus zei

Wat leuk dat je Roterdam ook zo fijn vind! XX Esther

Emie zei

Die bovenste foto zegt genoeg!

Marthy zei

Nee, meer hoef je niet te zeggen...! Leuk die bovenste foto en de ode aan Rotterdam vind ik heel treffen.

Ageeth Mooij zei

Wat fijn om zo samen te kunnen zijn en wat breng je dat goed over.

Wieneke zei

Het had allemaal heel anders kunnen zijn, dus echt super dat jullie weer gezellig samen een dagje deden. Rotterdam heeft absoluut iets bijzonders en dat zeg ik heus niet omdat ik er toevallig geboren en getogen ben. Ik zie het helaas niet meer als 'mijn stad' omdat er zo ontzettend veel is veranderd sinds ik er woonde, maar ik ben toch altijd weer blij als ik ergens lekker Rotterdams hoor praten. Dat wordt dan steevast gedaan door joviale aardige nuchtere mensen.

Mapi zei

Rotterdam , mijn geboortestad :-) .....

Ferrara zei

Rotterdam, ik kom er minstens 1x per jaar om een vriendin te bezoeken. En elk jaar weet ze ons weer met iets nieuws te verrassen. Bijzondere stad.

Jeanne zei

Wat heerlijk om Rotterdam te gaan zien met een Rotterdamse. En wat fijn voor Els dat ze dat weer kan. En ja, ik vind Rotterdam ook geweldig mooi, voor zover ik dat heb kunnen zien na een pittige stadswandeling!

prentje zei

Wat fijn. Ik kan me voorstellen hoe dankbaar je bent.

Katrien zei

Goed gedicht. ♥