Totaal aantal pageviews

maandag 16 mei 2016

Nog een ontmoeting

'Dierbare Amsterdammers' is een  soort tentoonstelling waar we tijdens de Lentesneeuwwandeling op stuitten.
Het is een openlucht foto-expo,  langs de Amstel en voor de Stopera.
Er staan hele grote foto's, waarop bekende fotografen oudere mensen en oudere dieren in de spotlights hebben gezet.
De tentoonstelling is gemaakt door de Dierenbescherming en de Stichting OOPOEH (Opa's en Oma's Passen Op Een Huisdier)
Zo'n foto als deze bijvoorbeeld:


Of deze:

Of deze prachtige foto:


En toen gebeurde het weer. Ik sta naar die foto te kijken, ik draai me om en daar staat Mevrouw Everts herself.
Best bereid om even voor mij te poseren. Zo leuk.
Ze vertelde dat ze zelf geen huisdier meer heeft. Ze had altijd honden, maar dat ging niet meer. Daarna had ze nog een poes, maar ze was een beetje bang dat ze met haar rollator tegen het dier zou aanbotsen


De stichting OOPOEH kende ik trouwens al. Een supergoed initiatief vind ik. Het is eigenlijk heel simpel.
De Stichting zet zich in voor een actiever leven voor ouderen en een leuker leven voor huisdieren. Voor dit doel zetten zij ouderen in als maatje voor huisdieren in de buurt. OOPOEH wil hiermee drie vliegen in één klap slaan: ouderen helpen aan meer gezelschap en beweging, huisdieren helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. Het is géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale.

Ik heb eens even gekeken. In mijn omgeving zijn er aardig wat baasjes die een oopoeh zoeken voor hun hond.
Een 3-jarige bordercollie bijvoorbeeld. Enthousiast en vrolijk. Rustig in huis. Dol op spelletjes, goed met kinderen en mensen, maar komt liever niet in contact met reuen van andere rassen. Er wordt een oopoeh gezocht die hem 2x wil uitlaten op dinsdag en die het leuk vindt om een spelletje met hem te doen. Hij is geslaagd voor de basis- en vervolgcursus.

Nou zoiets dus. Je kunt  ook op een poes passen, of op een cavia of op een varken.
Ik vind dat ik het hartstikke druk heb, maar anders zou ik het zo doen.
(Op een hond natuurlijk hè, niet op een varken)

15 opmerkingen:

Es zei

joh varkens zijn zooooo leuk! :)
Mooi en ook weer de ontmoeting ja prachtig initiatief zou eigenlijk bij elke vrijwilligerscentrale onder de aandacht moeten zijn
X Es

Kitty zei

Wat frappant dat dit jullie twee keer overkomt, heel bijzonder! Mooi initiatief, die stichting!

Pippa's Hus zei

Wat bijzonder, twee van zulke ontmoetingen zo valk achter elkaar. XX Esther

Emie zei

Het lijkt wel afgesproken werk, dat die geportretteerden zich even bij jou melden! Ontzettend leuk om er over te lezen en wat een sympathiek initiatief dat oppassen op dieren. Geweldig.

Els04 zei

zo tof!!!

Marthy zei

Wat een leuk mens, die mevrouw Everts, zoals ze er bij staat. Ik hou van zulke vrouwen, ze stralen positiviteit uit. Alweer een leuke ontmoeting, het houdt niet op.

Angie zei

Wat grappig dat jullie ook deze mw. tegenkwamen ��, ze zal zelf ook wel nieuwsgierig zijn naar t eindresultaat. ( en misschien ook wel of ze herkend wordt ��)
Groet, Angela

Inge zei

Grappig, twee mooie ontmoetingen :-)

KnutzEls zei

Jij komt altijd de juiste mensen tegen!

Unknown zei

Niet te geloven! Twee keer! Als er ergens een expositie is rond de jurken van Maxima, wil ik met jou mee. Want wie weet...

Onliemie zei

Wat een geweldig initiatief... ik zou meteen voor dat bordertje willen zorgen. Wat had je gedacht! ;-) Gek hé,dat je 2 keer zo'n "toevallige" ontmoeting hebt maar wel heel leuk!
Fijne week!

Marloeskreatief zei

Ja dat is een super initiatief ,en ook erg gezellig ,en ja die iepen ,mooi die iepensneeuw

Wieneke zei

OOPOEH is een geweldig initiatief. Ik heb zelf een tijdje serieus nagedacht om er eentje te worden, maar we hebben toch gekozen voor een eigen herplaatsertje en dat is onze Lola. Onze vertrouwde oppas (voor wijlen Yazou en Bella) moest ermee stoppen wegens gezondheidsproblemen. Op zich was dat niet zo erg, want Bella werd toch te oud en we namen haar dan liever mee en als dat niet ging bleven we thuis.

Nu heb ik sinds een paar maanden twee (betaalde) super-oppassers gevonden via https://www.hondenoppas.nl/
Lola heeft er al gelogeerd, uiteraard na een kennismakingsbezoek en het ging prima. Nu kunnen wij met een gerust hart een poosje weg. Ik hou absoluut niet van dierenpensions, dus vandaar dat wij voor deze weg hebben gekozen.

Villa Zeezicht zei

Nou ja zeg, dat die mevrouw daar zomaar stond ;o) Dat maakt dit project extra bijzonder! Een gaaf initiatief ook, nog nooit van gehoord maar waarom geen meerdere vliegen in 1 klap slaan?

Vlimbouter zei

Oh, ik wou dat dit initiatief ook in Vlaanderen bestond. Zelf kan ik geen hond hebben omdat mijn echtgenoot er echt niet van houdt. Maar zo eentje waar je een paar daagjes in de week kan voor zorgen, dat zou ik wel zien zitten!