Totaal aantal pageviews

zondag 3 september 2017

Lot

Toen wij in Hoorn kwamen wonen, kwamen we terecht in het huis waar we nu nog steeds woonden. Het huis beviel, maar of je buren bevallen, dat moet je natuurlijk afwachten.
In ons geval, bevielen onze buren zeer!
Sterker nog, B&M werden onze beste vrienden en bleven dat. Nu al bijna veertig jaar lang.
Zij zijn verhuisd, eerst naar een huis vlakbij, we konden elkaar nog zien. Later naar een huis verderop, maar gelukkig nog wel in de wijk.
We hebben al die jaren veel meegemaakt, we hadden samen vakanties, zagen onze eigen en elkaars kinderen opgroeien. We bespraken de dingen des levens en hadden ook veel lol.
Tja, zo kan dat gaan en ik vind dat we van geluk mogen spreken.
Ik zou ook kunnen zeggen dat het een lot uit de loterij was, de dag dat wij naast elkaar kwamen wonen.


En kijk, een lot uit de loterij is wat we gisteren met elkaar gingen kopen. We deden dat al eens vaker. Dan gooiden we een pijltje op een landkaart en in de stad waar dat pijltje dan terecht kwam, gingen we een lot kopen. Vervolgens hadden we dan een superleuke dag.
Dus het gaf helemaal niet dat zo'n lot helemaal niks heeft opgeleverd. Helemaal niks, hahaha!
Afgelopen weekend deden we het weer. We gooiden niet echt een pijltje, maar gingen naar Zutphen om een lot te kopen. Bovendien knoopten we er deze keer een nachtje in een hotel  aan vast.
En zo waren we vrijdag eerst in Museum More o.a. voor Herman Gordijn  en in kasteel Ruurlo voor het museum zelf en voor Carel Willink.
Zaterdag slenterden we eerst door Zutphen en daarna nog door Deventer.
We hadden een heerlijk weekend, met weer dat vakantiegevoel. terwijl het toch echt maar één nacht was en twee dagen.
We zijn er uiteraard weer van overtuigd dat het lot ons deze keer miljoenen gaat brengen. We weten het zeker, het kan gewoon niet missen.
Maar waar we vooral van overtuigd zijn is dat onze vriendschap een lot uit de loterij is. En of we nou winnen of niet... die vriendschap blijft bestaan!


12 opmerkingen:

Jeanne zei

Goede buren is zoveel waard, jullie hebben de hoofdprijs gewonnen!

Emie zei

Heerlijk verhaal over vriendschap, zo moet het gevierd worden! Wij waren vrijdag ook in Gorssel, zie ook mijn reactie op mijn blog.

Luz zei

Volgens mij ken ik ze! Hebben ze een zoon die Joep heet? :)

Jeanette Renting zei

Wat een goed idee om zo een lot te kopen. Dan heb je in ieder geval iets gewonnen, een leuke dag namelijk en nu zelfs een overnachting erbij. Zulke buren/vrienden zijn goed waard en hebben we allemaal nodig in het leven. Fijne zondag!

Sjoerd zei

Ze zeggen niet voor niets een goede buur is beter dan een verre vriend... En voor mij mag je ook de hoofdprijs winnen, ik speel toch niet mee.

Ferrara zei

Wat leuk dat jullie in Gorssel en Ruurlo waren De fa. Ferrara bracht er onlangs tien dagen door op een camping en waren uiteraard in beide musea. Zo genoten.
Goede vrienden en tegelijkertijd buren, boffen!

Anoniem zei

Mooie omgeving en steden hè!
Wat leuk, zo'n burencontact.

Anoniem zei

O wat fijn dat jullie zulke goede vrienden zijn geworden.

Ageeth Mooij zei

Dat is een mooie, leuke vriendschap! Ik was laatst voor het eerst in Deventer en vond het er geweldig.

Saralien zei

Wat tof, dat je dat treft. Aan de andere kant, je hebt er misschien zelf ook schuld aan dat je met willekeurige mensen gewoon een echte gezellige vriendschap kunt sluiten (wij hebben ze erbij, die zal dat niet snel overkomen, heeft niets met lot of andere buren te maken :-) )

Pippa's Hus zei

wat een leuk idee. Ik gun jullie een miljoen! En nog heel veel jaren vriendschap, dat gun ik jullie nog meer. XX Esther

Neeltje zei

Onbetaalbaar zo'n vriendschap!