Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 september 2017

De vuurtoren van Breskens

En zo waren we een weekje in Groede. Onze kleindochters waren er ook met hun ouders, maar we zaten deze keer niet samen in één huis.
Toen we vorig jaar in september ook in Groede waren, met het gezin van onze dochter, wilden we graag de vuurtoren bezoeken.
Dat deden we ook, maar Anna mocht er niet in. Klik
Dit jaar waren we er weer.  En onze Anna was echt niet vergeten dat ze nu oud genoeg zou zijn om wél in de vuurtoren naar boven te mogen gaan.
Dus op de eerste dag in Groede, deden we het maar meteen, kon dát niet meer missen.
Ha,  deze keer was Bea er wel. Zij is vrijwilligster bij de vuurtoren en degene die ons op de beklimbaarheid had gewezen én ze blogt.
Ik hoopte al dat ze er zou zijn. Nu hebben we elkaar dus in het echie ontmoet.
Zo leuk is dat.
Ik lees altijd Bea's blog en daardoor heb ik dan toch het gevoel dat ik haar een beetje ken. Het was puur mazzel dat ze er was, want ze had een invalbeurt. Wat een leuke ontmoeting!!
Nog meer mazzel, het was open monumentendag en we hoefden niet te betalen. Wel deed ik een bijdrage, want die vuurtoren, die gesteund en in stand gehouden wordt door vrijwilligers, die vuurtoren moet natuurlijk blijven bestaan.

Enfin, Anna was er klaar voor. Haar moeder en mijn man ook. Maar ik niet. Ik ben een stuk naar boven geklommen, tot ik er bijna was, maar het zweet brak me aan alle kanten uit en dus ben ik maar terug gegaan. Onderweg kon ik wel goed kijken natuurlijk, want op iedere verdieping had je uitzicht.

Er lagen zelfs verrekijkers klaar. Waar Anna natuurlijk gebruik van moest maken. Want een verrekijker is altijd interessant, speciaal voor kleine, nieuwsgierige meisjes!

Toen we allemaal weer beneden waren, kreeg Anna nog een prachtig cadeautje van Bea.
En dat was helemáál leuk om dat Anna juist op deze dag, 9 september, vier-en-een-half was geworden. Kijk, hier zie je haar staan met haar sleutelhanger. Ze was er echt blij mee. Dankjewel, Bea!
11 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat was een leuk avontuur voor je kleindochter en nog een cadeautje toe ook.
Heb jij hoogtevrees?

Bertiebo zei

Ja en niet zo'n beetje ook

Sjoerd zei

Wat leuk voor Anna. En leuk dat je daar Bea tegenkwam. Ik heb ook reeds diverse medebloggers ontmoet. Altijd leuk om iemand te ontmoeten die je inderdaad al een beetje denkt te kennen.

Het lieve leven... zei

Superleuk zeg...ondanks jouw hoogtevrees! Maar de foto's van Anna maken het wel weer goed hé...echt zo leuk!

Elizabeth zei

Da's heerlijk genieten zo met z'n allen. Mooie foto's hoor!

Els04 zei

fijn!

Matroos Beek zei

Hartverwarmend om te lezen en leuk dat Anna zo blij was met haar vuurtorentje. Ja, deze kerel in gietijzer warmt heel snel op bij het minste straaltje zon en dan wordt het snel héél warm daarbinnen... vooral ter hoogte van de zwarte stroken. Lieve groet en hopelijk tot nog eens, het was me zeer aangenaam, Bea

Marthy Berends zei

Kijk ze staan met die grote verrekijker.

schrijfselsvanmij zei

Wat leuk, die foto van de kleine Anna die nu groot genoeg was voor de vuurtoren

Mrs. T. zei

Leuk zeg!

Jeanne zei

Leuk om iedereen zo blij te zien.