Totaal aantal pageviews

maandag 5 maart 2018

Anna op de schaats

 

Hier is dan toch nog het filmpje van onze kleindochter op de schaats. Nog niet veel oefening gehad.  Vier jaar oud, bijna vijf... En ik vind het zo superknap...

Ik herinner me nog goed mijn eigen gestuntel. Op van die doorlopers. Met mijn vader aan mijn zijde om die schaatsen zo goed mogelijk onder te binden. Van die oranje banden zaten er aan. Met streepjes.
Ik dacht altijd dat het vast wel beter zou gaan op kunstschaatsen.
En raad eens wat: dat was ook zo.
Maar mijn vader was de overtuiging toegedaan dat het beter was om het op die doorlopers te leren
Daarna dacht ik dat het veel beter zou gaan als die kunstschaatsen passend zouden zijn.
Want toen ik ze eindelijk kreeg, werden ze wel op de groei gekocht natuurlijk.
Ik heb echter kleine voeten en die groeiden niet zo hard. Dus toen ik schaatsen in de goede maat kreeg, ging het heel veel beter.
Ik was twaalf en schaatste echt iedere dag. Er waren toen een paar van die barre winters.   Ik heb het altijd heel erg leuk gevonden, ook toen het nog niet zo goed ging en ja, vroegah lag er natuurlijk altijd ijs.

Frits is een goede schaatser, zo eentje die toertochten rijdt. Met zo'n krachtige slag. Oudste zoon en dochter zijn er ook goed in. Jongste zoon niet. Die heeft het ook nooit leuk gevonden. Anna overtreft hem nu al. Zei hij zelf.

En tenslotte: mijn dank aan Sjoerd en Kitty  voor hun aanwijzingen omtrent het plaatsen van een filmpje is groot. Ik had het filmpje al op Youtube gezet en toen Kitty me wees op het icoontje waarmee je een filmpje kunt plaatsen was het een fluitje van een cent. Weer wat geleerd. En dat icoontje... dat had ik gewoon nog nooit gezien. Echt zo stom.

18 opmerkingen:

KnutzEls zei

Super!!

Sjoerd zei

Whow, een natuurtalent is dat. Die gaat meteen er vandoor op die schaatsen...

In de weer zei

Geweldig Bertie, ze is echt goed en dat al op die leeftijd.

miekequilt zei

Wat een genot! Heerlijk schaatsen en genieten van de buitenlucht. Helaas nu weer voorbij.

izerina zei

Een natuurtalent

Onliemie zei

Helemaal niet stom : ik weet niet eens over welk icoontje je het hebt. Maar die Anna is een natuurtalent! Ik doe het haar niet na.

Marga zei

Wat geweldig, die Anna is echt een talent!Ik heb nooit leren schaatsen. In de winter van '63 (oma spreekt!) heb ik het geprobeerd, op de vijver bij Vijverhof, op van die botjes. Binnen de kortste keren had ik 2 verzwikte enkels. En ik had het ook koud, koud, koud. Dat was het dan!

Kitty zei

Ik bak er helemaal niks van op de schaats, nooit gedaan ook. En moet je jullie kleindochter dan zien! Alsof ze nooit anders gedaan heeft, geweldig!

Nietzomaarzooo zei

Natuurtalent. Wat kan ze dat al goed.

Lot zei

Mooie beenslag inderdaad, armen komen later wel goed op de rug.

Floor zei

Zooo, wat superknap van haar! Heel bijzonder dat ze dat nu al zo goed kan. Misschien een aanstormend talent. De nieuwe Sjoukje Dijkstra, of liever toch hardrijden later?
Had vroeger ook van die Friese doorlopers, maar het werd niks met mij wat dat betreft.
Groetjes,
Floor

anne zei

Die Anna kan schaatsen zeg! Echt heel bijzonder dat ze zo goed rijdt op haar leeftijd.Jammer dat het ijs al weer weg is. Maar wat heerlijk dat de zon schijnt :).groetjes, Anne

Matroos Beek zei

Mijn man en ik zitten met open mond in grote verbazing te kijken. Onze kleinzoon is 6, maar dit zien we hem absoluut niet doen.
Wat een knapperd toch die Anna. Dat kon ik vorig jaar zien in haar blik en ogen. Een talentvolle meid!

Marthy zei

Niks stom, dit soort dingen heb ik bijna dagelijks en vele met ons! En Anna is geweldig op haar schaatsen. Wat een genot om haar zo bezig te zien.

schrijfselsvanmij zei

Geweldig!
Mijn eerste schaatsen waren kunstschaatsen. Ik heb best veel geschaatst toen ik jong was maar bijna nooit op natuurijs.

Mrs. T. zei

Jorien ter Mors eat your heart out!

Elizabeth zei

Wat schaatst dat meiske goed! En ze durft ook echt... Prachtig om naar te kijken!

Emie zei

Als Anna over zestien jaar haar eerte gouden plak bij de Olympische winterspelen ophaalt, kan ik gelukkig zeggen dat ik haar nog als vierjarige over het ijs heb zien gaan!