Totaal aantal pageviews

vrijdag 9 maart 2018

Frieda Klein

Begin november schreef ik voor het eerst, over deze thrillerserie van het duo Nicci French. Inmiddels heb ik deel 7 gelezen.
Ik dacht dat deel 8 er al was, maar nee dat duurt nog tot april.
En ik ben zo vreselijk nieuwsgierig naar wat er gaat gebeuren
Dit deel 7, vond ik niet zo goed in vergelijking met de andere zes delen. Ik vond het zeer onwaarschijnlijk wat er allemaal gebeurde.
Nu is het natuurlijk zo dat thrillers vaak onwaarschijnlijke gebeurtenissen vertellen, maar in die andere zes delen vond ik dat acceptabel.
Wel werd in dit deel duidelijk dat de aartsvijand van Frieda, Dean Reeve, er nog steeds is.
En dat werd tot nu toe door de politie en zelfs door Frieda's selecte vriendengroep ontkend.
Als ik zo'n serie lees, vind ik het vooral leuk om de ontwikkeling van de hoofdpersoon te volgen en in dit geval ook van de mensen uit haar vriendengroep. Zo is daar haar nichtje Chloe, die nu volwassen is, maar die we leerden kennen als een dwarse puber. En haar drankzuchtige moeder, Olivia, Frieda's ex-schoonzus. Verder natuurlijk Jozef, die in een eerder deel letterlijk bij Frieda binnenviel. Afkomstig uit de Oekraine. Een klusser met twee zoontjes en een grote aantrekkingskracht op vrouwen.  Dan haar collega en vriend Ruben, die nu kanker heeft. Natuurlijk ook de man die haar min of meer bij de politie haalde en zijn assistente.
Al die mensen gaan voor me leven. Ze worden bijna m'n eigen vrienden.
En die Dean Reeve, die haat ik, nu al zes delen lang.
Enfin, Frieda doet nog eens een wandeling en ik zal moeten afwachten. Het is niet anders.

8 opmerkingen:

Anoniem zei

N.a.v. je vorige tip heb ik nu deel 1 en 2 in huis. Tegen de tijd dat ik de delen t/m 7 gelezen heb zal 8 ook wel in de bieb staan. Ik ben erg benieuwd naar deze serie. Trouwens, ik ben een meelezen en geniet van je verhalen.

Anoniem zei

Sorry, ik reageer anoniem omdat ik geen blog heb. Maar mijn naam is Mieke.

Sjoerd zei

Dat heb ik ook, meeleven en voorstellen hoe het in werkelijkheid zou zijn. Het nadeel van zo'n serie is dat je iedere keer moet wachten op een nieuw deel.

Bertiebo zei

Leuk om te lezen, Mieke

Mirjam Kakelbont zei

Ik heb een keer een boek van Nicci French gelezen maar het ging me allemaal een beetje te traaf. Misschien had ik het verkeerde boek en is de rest geweldig. Weet je wat? Ik ga deel 1 reserveren bij de bieb!

Matroos Beek zei

Misschien iets om te lezen tijdens de grote vakantie. Dank voor de tip.

schrijfselsvanmij zei

Ik ben benieuwd wat er nog allemaal in deel 8 gaat gebeuren

Happy Earl Grey by Elly Embregts zei

Ik ben inmiddels naar aanleiding van jou tip beland op Zaterdag en ik moet zeggen het blijft verslavend. Ik vind het fascinerend dat alle boeken die kracht hebben. Ik kijk uit naar de volgende delen. Groetjes El