Totaal aantal pageviews

dinsdag 20 maart 2018

En ??????

En???? Weten jullie het al?
Weten jullie al op wie er morgen gestemd gaat worden? Op welke partij en op wie?
Ik niet.
En ook over dat referendum heb ik nog geen besluit genomen.
Dát ik ga stemmen, dat is een ding dat zeker is.
Ik zou het niet over m'n hart kunnen verkrijgen om dat niet te doen. De ogen van mijn ouders zouden in m'n rug branden, zoveel is zeker en ik heb ook sinds mijn achttiende nooit over geslagen.
Maar nu... ik weet het gewoon niet.
Ik deed een stemwijzer, ook voor het eerst.
En kwam uit op de Christen Unie. Dat hielp dus niks,  want daar wil ik niet op stemmen. En ik vind het onuitstaanbaar dat ik daar op uit kwam.
Ik wil eigenlijk stemmen op een jongen die ik in mijn klas heb gehad en die nu 23 is. Las een mooi stukje van hem en vind het vooral heel erg leuk dat deze knapperd zo ver is gekomen, via het speciaal onderwijs. Een doorzetter!
Ik was trots toen ik het las.  Hij is ook van de partij die ik landelijk zou stemmen. Dus waarom eigenlijk niet? Ha, terwijl ik dit schrijf ben ik er uit. Geloof ik.
En zo heb ik nog een dag om nog eens heel goed over dat referendum na te denken, al heb ik daar helemaal geen zin in.
 
En jullie?

16 opmerkingen:

izerina zei

Ik stem voor eigenbelang. Op een plaatselijke partij,die de bouw van een grote school om de hoek en de bijbehorende verkeerschaos het best in de gaten zal houden.

schrijfselsvanmij zei

Ik mag niet ;-) Vwb referendum mag ik wel maar doe ik niet mee

miekequilt zei

Ja, ik weet het al. Ben niet thuis met de verkiezingen en heb mijn dochter gemachtigd.

nicole orriens zei

Ik ga ook zeker stemmen! Net als jij heb ik dat van huis uit meegekregen. Ik kan het niet maken om niet te gaan vind ik.

Wieneke zei

Tuurlijk ga ik stemmen. Ik heb ook ogen van ouders in mijn rug :-) Maar ik stem sinds jaar en dag voor de lokale partij. Ze hebben nu 6 van de 21 zetels en dat mag wat mij betreft wel meer worden.
Dat referendum? Ach, ze leggen de uitslag toch naast zich neer. Een referendum moet bindend zijn en niet raadgevend. Dus is het nu ook weer een wassen neus, net als het vorige.

sjannesblog.com zei

Ja ik ben nogal honkvast en stem al jaren op de partij waar ik me bij thuis voel ook al zijn er wel eens dingen, waar ik het minder mee eens ben. Gelukkig heeft die partij in ons dorp een hele goede kandidate, dat helpt om de twijfel weg te nemen.

In de weer zei

Ja ik weet het wel, onze schoondochter staat nummer 3 op de lijst van haar partij. Het is niet mijn partij en landelijk zal ik er ook niet op stemmen maar ik gun haar haar droom waar te maken. Ben het met sommige dingen niet eens maar met de meeste wel in hun programma maar dat is wel met meer partijen en in de gemeenten zijn er dingen die beter hier kunnen worden aangepakt dan dat den Haag zich ermee gaat bemoeien. Over de sleepwet zaten we net nog te discutieren en volgens mijn man, wanneer je het boek De Cirkel hebt gelezen, stem je tegen. Succes morgen.

Het lieve leven... zei

Partij voor de Dieren, volgens mij heeft Den Haag dat absoluut nodig met alle toekomstige uitbreidingen ten koste van de natuur. Ik stem al jaren op deze partij, zowel landelijk als voor de gemeente.

Lot zei

Toen ik hier in een SGP gemeente kwam wonen heb ik me goed ingelezen wat ik de beste optie vond. Altijd in mijn oude gemeente op een onafhankelijke grote partij gestemd. Hier begon ik ook die als eerste te lezen, maar daar wilden ze toch teveel veranderingen die de rust die hier heest zouden verstoren en zo kwam ik op de Christen Unie terecht. Als ongelovige vond ik dat toch de beste optie.

Emie zei

Ja hoor, ik weet het ook al. Zette onlangs de partij waarop ik stem heel onopvallend in de etalage.

Ferrara zei

Ik twijfel nog met dank aan het kieskompas, waar me de uitslag (gelukkig) niet van tegenviel.
Ik ga zeker tegen de sleepwet stemmen.

Mrs. T. zei

Hier geen gemeenteraadsverkiezingen morgen en dat gaat tenminste nog ergens over. En tja, hoe ik denk over referenda dat staat op mijn blog.

Off topic: dank je wel voor de kaart. Een tijd geleden waren manlief en ik nog in het Escherhuis! ♥

Sjoerd zei

Ik stem groen en tegen...

lien zei

Ik ben net terug! Stem al jaren op een partij die zich inzet voor een hoop goede zaken waaronder natuur en dieren. Maar heb niet meegedaan aan het referendum, daar heb ik me te weinig in verdiept.

Ineke Jonker zei

Ik stem groen als gras en tegen.

Ineke Jonker zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.