Totaal aantal pageviews

zondag 6 mei 2018

Gewipt!

We gingen naar Museum Voorlinden in Wassenaar. Ik was er nog maar een keer geweest en ik vond het geweldig.
We zagen toen behalve kunst ook een mooi landgoed om te wandelen. Dat deden we die eerste keer niet en we hadden gezegd dat we nog een keertje daarvoor terug zouden gaan.
We twijfelden nog even of we naast de wandeling ook het museum zouden bezoeken. De entreeprijs is 15 euro pp en dat zijn wij als fervente museumjaarkaartgebruikers niet gewend.
Gelukkig besloten we toch naar binnen te gaan. Het is veel geld hoor maar ik vond het iedere cent waard. Wat een geweldige tentoonstelling(en).

Maar nu eerst even mijn ergernis spuien.
Ik vond dit hyperrealistische kunstwerk van John DeAndrea, getiteld 'Dawn', erg mooi. Dus maakte ik een snelle foto, deze, en plaatste die op Instagram.
(Instagram fungeert voor mij als een soort dagboek. Ik plaats de foto, zet er de datum bij en kan, terugkijkend,  zien waar ik die dag was en wat ik deed. Instagram is veel leuker dan Facebook vind ik.)
Nou goed, ik plaatste dus deze foto, met in het bijschrift de datum, de plaats en de naam van de kunstenaar.

Toen ik later weer keek, was mijn foto verwijderd! Maar niet door mij.
Nee, door Instagram. Omdat ik me niet had gehouden aan de community-regels.
Nou, zoals ik zei, ik zet er altijd de datum bij en het is toch echt 2018.
Een kunstenaar maakt een kunstwerk, een prachtige blote vrouw met een tekst erachter. Ik vond het eigenlijk twee kunstwerken.
Maar dat mag ik dus niet laten zien van Instagram. Ik denk omdat er wel eens zieltjes geschaad zouden kunnen worden. Bloot... bah!
Uit kwaadheid heb ik toen de foto op Facebook gezet. Ook om eens te zien of-ie daar wel zou mogen blijven. Dat is tot nu toe het geval. Maar dat kan nog veranderen.

Ik werd nog gestraft ook. Eerst dacht ik dat mijn hele account was gewist. Ik kon niet meer bij mijn eigen foto's en ook niet bij die van anderen. 'Je bent gewipt' zei mijn echtgenoot.
Pas 's avonds om half negen mocht ik weer deelnemen aan Instagram.
Supersupersuperstom!!!!!

14 opmerkingen:

In de weer zei

Dit is toch wel een échte vrouw ???

Bertiebo zei

Haha, nee, dit is geen echte vrouw

KnutzEls zei

De preutsheid viert weer hoogtij. Nog even en we moeten hooggesloten en langgerokt door het leven. Bah en superstom.

Sjoerd zei

Het is mij ook eens gebeurd bij Photobucked, ik had toen een bodypainted model daar neergezet. Ook een zelfgemaakte foto. Onzinnig want de meeste pornosites komen uit Amerika. Ik vind het een superfoto van deze kunst, de vrouw lijkt inderdaad net echt.

Jeanne Hinke zei

Tjonge, jonge, terug naar het Victoriaanse tijdperk? Belachelijk!

Alet Venhuizen zei

Nou ja zeg ?!?! Snap niet wat er mis is met deze foto......

Wieneke zei

Precies daarom ben ik huiverig voor zowel Facebook als al die andere social media. Ze wéten te veel van je en ze manipuleren. Ik had wel een tijdje een FB account, waar ik zelf niks mee deed, maar omdat het soms handig was om ergens iets te bekijken. Een paar weken geleden heb ik het verwijderd. Ik wil er niks meer mee te maken hebben. Dan mis ik maar wat.

Ageeth Mooij zei

Ik denk dat het enige criterium teveel bloot is en dit kunstwerk is nu eenmaal helemaal bloot. En ik denk ook dat het computergestuurd is.
We weten allemaal dat er redenen zijn voor deze selecties. Gelukkig schuilt er in dit geval geen kwaad achter, maar dat is voor een deel wel zo.

Fien. zei

Hij staat er nog hoor. En als ik zo'n figuur had ging ik er ook bloot bij zitten!!!!

Mirjam Kakelbont zei

Ik zou zweren dat ze echt was en dacht nog: welke sukkel gaat daar nou zitten. Nou, niemand dus (-: Het zal me verbazen als je foto op fb blijft staan want zelfs een foto met een ontblote borst wordt verwijderd. Maar wie weet.
Zelf voel ik me onbehaaglijk bij deze foto maar dat komt door m'n verleden. Ik zou me direct omdraaien en weglopen...

Marthy Berends zei

Ik ben al blij dat ik mijn blog op Facebook krijg waar ik dan ook nog aan moet denken anders loop ik drie dagen achter. Het lukt me niet om een link van mijn blog naar Facebook te krijgen. Wat anderen op Facebook zetten lees ik nagenoeg niet, het interesseert me niet. Instagram ken ik niet, ik weet niet hoe het werkt en ik heb eigenlijk ook geen zin om me er in te gaan verdiepen. Mis ik dan iets?

Matroos Beek www.beekblog.com zei

Wat kinderachtig van Instagram.

Floor zei

Misschien wilde de kunstenaar niet dat het geplaatst werd, want een gedeeltelijke blote vrouw, dat is toch niets bijzonders?
Kan me echt niet voorstellen dat het ging om een paar blote borsten, daar staat het hele internet toch vol mee?

Els04 zei

zo jammer!