Totaal aantal pageviews

dinsdag 29 mei 2018

Krabbé zoekt Gauguin

Ik ben niet speciaal  fan van Jeroen Krabbé of zo, maar ik vind wel dat hij mooi en knap werk heeft gemaakt. Schilderwerk. Ook van Paul Gauguin ben ik niet speciaal fan.
Toch heeft de serie Krabbé zoekt Gauguin,  me een paar prettige uren bezorgd.
Ik keek per ongeluk. Ik had aflevering twee per ongeluk opgenomen. Toen keek ik even en was verkocht.
Aflevering een was nog te vinden en de rest nam ik natuurlijk op.
Jeroen Krabbé reist voor het programma steeds naar plekken waar Gauguin heeft geleefd en gewerkt. Daar laat hij dan schilderijen zien die de schilder er maakte en bezoekt hij plekken waar de schilder ook was. Hij stelt vragen, laat zien en enthousiasmeert.  Hij komt in Kopenhagen, Parijs, Martinique, Tahiti enz.en we komen  veel te weten over het persoonlijke leven van  Gauguin. 
Wow wat een topbaan heeft Jeroen Krabbé. . Zoiets zou ik ook wel willen doen. Morgen meteen.
Het mooie (en het verschil met mij) is, dat Krabbé ook echt verstand heeft van schilderkunst en dat merk je meteen. Als hij ergens op wijst denk ik: 'Óh ja, nu zie ik het'.
Goed programma. Er zijn nog een paar afleveringen te gaan (vanavond deel vijf) en de rest kun je vast nog wel vinden.

En aangezien er verder zowat niks leuks of nieuws op tv is ...  of zie ik dat verkeerd?
Zijn er toch nog programma's die leuk zijn of mooi? Waar kijken jullie naar, of is het alleen nog Netflix?

12 opmerkingen:

Onlie Mie zei

Ik kijk heel weinig tv. En als ik al eens kijk naar Scandinavische misdaadreeksen. Oei... durf ik dat eigenlijk wel toegeven want heel erg cultureel hoogstaand is dat echt niet . ;-)

izerina zei

Hier nog een detective-fan. Maar ook een enkele docu boeit me. Op tv of netflix.

Anoniem zei

Hier kijk ik ook graag naar, de vorige series gingen over van Gogh en Picasso, beide w.s nog wel terug te bekijken op uitzending gemist. `Hier zijn de van Rossums` blijf ik ook een leuk programma vinden, een mens steekt er nog eens wat van op. Hoorn hebben ze ook een keer aangedaan!

Gr. Veronique.

Emie zei

Mijn 95 jarige moeder (!) attendeerde mij op Jeroen en Gaugain en ik zag een paar delen die ik ook erg interessant vond. We kijken nu Ilja Gort in Italie in de herhaling en verder volg ik niets (meer). Ben fan van Binnenste Buiten maar dat heeft een zomerstop. Geen netflix voor ons. Onder het motto 'wat je niet ziet, mis je ook niet' kijken we zomers nauwelijks.

Kitty zei

Hier behoorlijk verschillende interesses, dus als hij aanstaat en het boeit me niet heb ik er meestal de ipad bij. Even forummen, pinterest , FB, en dan Netflix. Op het moment kijk ik de serie Reign.

Floor zei

Het is een prachtige serie over kunstschilders die Jeroen maakt.
Ben ook helemaal geen fan van hem, maar dit kan hij als de beste (schilderen trouwens ook)
Er zijn al twee series over schilders in de voorgaande jaren geweest die hij presenteerde, ook zo goed!
Als ik de krantenkop zo zie, komt er ook een serie over Jopie Huisman, dat lijkt me leuk, die maakt echt prachtige dingen die ik ook in het echt heb gezien. Een bijzondere man, maar dat zijn kunstenaars over het algemeen allemaal.

Marthy Berends zei

Vanavond ook maar eens naar Jeroen kijken. Net als Kris kijken wij graag naar Engelse en Scandinavische misdaadseries, Vera scoort het hoogst. Verder wat voetbal voor Mart en dan gaat de tv ook vaak gewoon uit. Netflix hebben wij nog geen behoefte aan, wij lezen 's avonds veel.

Ageeth Mooij zei

Ik kijk bijna nooit televisie. De VPRO-series met Ruben Terlou in China heb ik wel (later) bekeken.
Gisteren zag ik tijdens het aardappels schillen een aflevering van Wat de boer niet kent van 24Kitchen, ook intrigerend!

In de weer zei

O ja, schitterend, van Gogh en Picasso zag ik ook.

Nietzomaarzooo zei

Krijg wel altijd een beetje Jeuk van Krabbe, maar hij kan inderdaad schilderen en heeft ook meer dan oppervlakkige kennis van de schilderkunst. Toch is uiteraard deze serie gescript en zal er veel door de redactie zijn uitgezocht. Is fijne tv op dieper op een schilder in te gaan.

Bertiebo zei

Het zou wel leuk zijn, een serie over Jopie Huisman. Maar ik denk niet dat dit serieus is hoor. Meer spottend bedoeld

Bertiebo zei

Ik las een interview met Krabbé en hij zei dat hij er een jaar mee bezig is geweest en ook niets anders deed in dat jaar. Nu is hij zin eigen ervaringen aan het schilderen. Dat van die jeuk dat had ik dus ook altijd een beetje, maar niet met deze serie