Totaal aantal pageviews

dinsdag 12 februari 2019

Rembrandthuis

We waren voor het concert van Joan Baez een beetje te vroeg in Amsterdam. We wilden eigenlijk naar het Joods Historisch, maar dom, dom, dom, dat is natuurlijk dicht op vrijdag. Niet aan gedacht.
Dus gingen we maar eens even kijken in het Rembrandthuis.Vlakbij.
Daar zijn we vaker geweest. Maar ach met de museumjaarkaart loop je gratis naar binnen en als het niet bevalt ook zo weer er uit. Het was er lekker warm, dat in ieder geval.

Kijk, dit zijn de achterkantjes van de  de toegangskaarten. Die krijg je er zomaar gratis bij. Dat is toch leuk. Bij mij gaan ze op de muur natuurlijk.


Het valt me op dat er meerdere musea zijn die van die mooie kaartjes leveren.
En verder? Verder deden we gewoon een rondje. Ik was meer geïnteresseerd in het huis zelf dan in de schilderijen van de vrienden van Rembrandt en een paar van hem zelf. Niet dat die niet mooi waren hoor, maar het ging me nu om het huis.
Het is echt het huis waar Rembrandt woonde en werkte.
Dit kleine podiumpje lag er toen ook. Met een stoel erop om naar buiten te kunnen kijken.


 Wij keken óók naar buiten en zagen dit:

Behoorlijk druk was het. Maar ja, ik denk dat het dat in Rembrandts tijd ook is geweest. Ik kon voor me zien hoe hij daar heeft gezeten en keek en keek en in zijn hoofd vast bedacht hoe iets moest worden.

7 opmerkingen:

In de weer zei

Klopt helemaal van die toegangskaartjes, sommige zijn echte juweeltjes. Ik plak ze vaak in mijn agenda, ja dat is nog een voordeel van de papieren agenda hè.

Marlou zei

Hoi Bertiebo,

ja... gaaf he... die toegangskaarten.
Met je MJK kun je een hele verzameling aanleggen.
Ik ben dol op die kaart!

Groetjes van Marlou

.

nicole orriens zei

Dat lijkt me ideaal aan zo'n museumjaarkaart: je loopt dan veel makkelijker even een museum binnen. Dit lijkt me een prachtige en interessante plek!

Sjoerd zei

Ik vraag die kaart aan bij mijn afscheid...

Emie zei

Herlijk zo'n stoel om gemkakkelijk naar het straatgewoelte kunnen kijken en misschien ook geschikt om modellen in te zetten en te profiteren van ht daglicht? Overigens ook nog gefelicteerd met jullie zoon gisteren (ik loop nogal eens achter met reageren).

elly zei

Ik bezoek ook graag musea. Morgen hebben we Belverdere gepland in Heereveen. Maar dit lijkt me ook zeer de moeite waard. Helaas komen we niet meer zo makkelijk in Amsterdam dus ben ik blij met jouw blogje. Leuke toegangskaarten he.

Ferrara zei

De museumjaarkaart zit steevast in de knip. Groot voordeel dat in en uitlopen, met name in het Rijks is dat reuze handig. Doe je af en toe eens een vleugel of alleen een thema, zoals bijvoorbeeld de 80-jarige oorlog.